Chef-kok en gezin krijgen dreigementen omdat hij eekhoorn op menu zet

thinkstock
Een chef-kok die gegrilde eekhoorn op zijn kaart wilde zetten, ziet daar na dreigementen onmiddellijk van af. "Zelfs mijn vrouw en zoontje werden bedreigd", zegt Jos Hubau (34) van restaurant 't Konijntje in Kluisbergen.

"Het lekkerst zijn ze op de barbecue of de grill." Zo verkondigde Hubau gisterochtend zijn voornemen om vanaf volgende week in zijn restaurant  grijze eekhoorn op de kaart te zetten. Dit in navolging van heel wat eetzaken in Engeland, waar het dier door overpopulatie geschoten en geserveerd mag worden.

Zelf had Jos enkele jaren geleden ook al eens aan Knabbel geknabbeld en dat vond hij "best lekker".

Maar culinaire avonturiers kunnen zich nu al een rit naar Kluisbergen besparen. Want toen wij vanmiddag wilden reserveren, kregen we een aangedane chef aan de lijn. "Het plan is veranderd: er komt zeker geen eekhoorn op de kaart", aldus Hubau.

"Meteen na mijn interview op de nationale radiozender MNM ging de telefoon aan het rinkelen en wist ik niet wat ik meemaakte toen ik mijn mailbox opende. In amper enkele uren heb ik minstens twintig bedreigingen gekregen. De meesten anoniem en gaande van 'Dierenbeul!' tot 'Ik zal je wel weten te vinden'."

Lees het volledige verhaal en het interview met chef-kok Jos Hubau straks in Het Laatste Nieuws.