Chauffeur wordt per vergissing in elkaar geslagen tijdens tankbeurt: aanvallers hebben verkeerde man voor

ANP XTRA
Tijdens een tankbeurt in Maasmechelen werd een chauffeur aangevallen door twee twintigers: eerst werd hij in elkaar geslagen, daarna beroofd. Opmerkelijk genoeg bleek het om een misverstand te gaan. De twee aanvallers verwarden hem met iemand anders en takelden zo per abuis de verkeerde persoon toe.

In december 2017 was slachtoffer aan het tanken toen hij werd aangesproken door de twee jongemannen in een beschadigde Ford Fiesta. Ze vroegen hem of hij drugs wilde kopen. Toen hij weigerde, stapte de bestuurder van de wagen uit en begon hem in elkaar te slaan. Het slachtoffer werd daarna gedwongen om zijn geld te overhandigen - zo'n 150 euro - aan de passagier, en tot slot werd een zijruit van zijn auto ingeslagen door de aanvallers. Het duo maakte zich daarna uit de voeten.

Na het voorval gingen de twintigers met het buitgemaakte geld drank en sigaretten kopen in een ander tankstation. Op de beelden van de camera's van dat tankstation is te zien hoe de twee mannen het hele verhaal in geuren en kleuren vertelden aan iedereen die het maar wilde horen.

Vergissing

Wat leek op een extreem geval van zinloos geweld, bleek eigenlijk om een misverstand te gaan. Eén van de aanvallers, de bestuurder van de Ford Fiesta, had onlangs een ongeval meegemaakt, waarbij de andere chauffeur van de scène was gevlucht. Toen de man met een vriend langs het tankstation reed, zagen ze een man tanken waarvan de bestuurder dacht dat het de gevluchte bestuurder was. 

De waarheid kwam aan het licht toen het slachtoffer met een gehavend gezicht naar de politie ging om klacht in te dienen tegen de aanvallers. Aan zijn auto stelden de agenten, op de ingeslagen ruit na, geen schade vast die door een aanrijding veroorzaakt werd. 

Celstraf

De twee aanvallers werden daarna opgepakt en verschenen in Tongeren voor het gerecht. De mannen moeten hun slachtoffer een voorlopige schadevergoeding betalen van 1.366 euro. Die schadevergoeding kan nog oplopen omdat de man nog steeds last heeft van zijn verwondingen en niet meer alleen buiten durft te komen. De Ford Fiesta van één van zijn belagers is verbeurd verklaard.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hugo Van Haevre

  Voor de zo veelste keer het bewijs dat de jeugd voor niks of niemand respect heeft, waar gaat dat eindigen

 • Eric De landtsheer

  Oh, misverstandje. Iedereen vergist zich wel eens. Laat de man zich excuseren omdat hij niet was wie met voor ogen had.

 • johan vankeirs

  Dit is gewoon een beroving en diefstal met geweld.Zwaar straffen ook financieel.

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  Inderdaad crapuul

 • frank triolet

  Krapuul