Chauffeur overleden nadat hij door trein gegrepen werd

Wouter Spillebeen
Een chauffeur is overleden nadat hij donderdagnacht rond 23.45 uur door een trein werd gegrepen aan de overweg ter hoogte van de Parijsestraat in Astene. De trein reed aan volle snelheid richting Kortrijk en kwam pas zo'n 500 meter verder tot stilstand. De wagen werd de hele weg meegesleurd, de enige inzittende is ter plaatse om het leven gekomen.

De precieze omstandigheden van de aanrijding worden nog onderzocht, maar volgens sommige getuigen zou de wagen stil gestaan hebben op de sporen. De politie bevestigde dat het om een wanhoopsdaad gaat. Het slachtoffer is een 27-jarige man uit Astene. De passagiers moesten bijna een uur op de stilstaande trein blijven zitten.

Na de evacuatie zorgde burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) ervoor dat ze in de kantine van de lokale voetbalploeg V.V. Las Vegas konden opwarmen met een hapje en een drankje voor ze opgehaald werden. "We voelden de klap van de aanrijding", zeggen ze.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site zelfmoord1813.

Wouter Spillebeen