Chauffeur met rijverbod rijdt 55 km/u te snel in Brussel

BELGA
De lokale politie van Brussel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een verkeerscontrole twee bestuurders geflitst die aan 105 km/u en 120 km/u door de Louizatunnel raasden. De snelheid is daar beperkt tot 50 km/u. De twee snelheidsduivels waren allesbehalve de enige overtreders, liefst 71 procent van de 3.000 gecontroleerde voertuigen hield zich niet aan de maximumsnelheid, meldt de politie vandaag.

De twee bestuurders die betrapt werden, zagen hun rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden, net als 11 anderen die ook meer dan 40 km/u te snel reden. De bestuurder die 105 km/u haalde, bleek bovendien al een rijverbod te hebben opgelopen. Bij de controle stelde de politie in totaal 296 processen-verbaal op. Vier buitenlandse bestuurders moesten ter plekken hun boete betalen. Dat leverde in totaal 590 euro op.

Diezelfde nacht hield de Brusselse politie nog een tweede verkeerscontrole, ditmaal in de Lambermontstraat, de Loyd Georgesstraat en op het Brouckèreplein. Daarbij werden 187 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol en drugs. Zeventien bleken te veel gedronken te hebben en één man, die al driemaal een rijverbod had gekregen, had drugs gebruikt. Die man had ook een kleine hoeveelheid cannabis bij.

Vier wagens werden weggesleept omdat ze niet verzekerd waren of de bestuurder geen rijbewijs had.