Chauffeur met 2,25 promille weet niet meer waar hij ongeval had

De Leuvense politie zit al jaren op Twitter.
BELGA De Leuvense politie zit al jaren op Twitter.
Het Leuvense parket heeft het voorbije weekend, van vrijdagavond 12 april tot maandagochtend 15 april, 23 rijbewijzen ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Vijf autobestuurders werden betrapt op overdreven snelheid, één had drugs genomen en 17 bleken te veel gedronken te hebben. Dat meldt het Leuvense parket.

De vijf hardrijders liepen allemaal zaterdag tegen de lamp, bij een controle door de federale wegpolitie op de E40-autosnelweg. Eén van de bestuurders haalde zelfs een snelheid van 201 km/u.

Voortuin

Zeventien bestuurders hadden te veel gedronken en maar liefst zeven van hen veroorzaakten een ongeval. Zo belandde een dertiger in de nacht van vrijdag op zaterdag in Begijnendijk met zijn auto in de voortuin van een huis. Hij had meer dan 2 promille alcohol in zijn bloed.

In Leuven onderschepte de politie zaterdagochtend een zwaarbeschadigde auto waarvan de airbags waren afgegaan. De bestuurder, die 2,25 promille alcohol in zijn bloed had, vertelde zelf dat hij een ongeval had gehad, maar wist niet meer waar precies.

In Aarschot belandde een dronken 28-jarige man in het het ziekenhuis nadat hij met zijn wagen over de kop was gegaan op de Tieltsebaan in Aarschot. Ook in Tremelo, Lubbeek, en de politiezone Dijleland (Oud-Heverlee/Bertem/Huldenberg) veroorzaakten beschonken bestuurders ongevallen. De politie Dijleland betrapte ook nog een bestuurder die drugs had gebruikt.