Chauffeur in Aartselaar rijdt op straat liggende man aan

Het is nog onduidelijk hoe het slachtoffer op straat belandde. Foto: de Baron Van Ertbornstraat in Aartselaar.
Google Street View Het is nog onduidelijk hoe het slachtoffer op straat belandde. Foto: de Baron Van Ertbornstraat in Aartselaar.
Bij het dodelijk ongeval van vanochtend in Aartselaar is een wagen over een op de rijbaan liggende man gereden. Dat zegt de lokale politie van de zone Hekla. Het slachtoffer is een 53-jarige man, het is niet meteen duidelijk hoe hij op die plek belandde.

Omstreeks 02.30 uur reed een 21-jarige jongeman met zijn wagen in de Baron Van Ertbornstraat richting het centrum van Aartselaar. Hij zag op een bepaald moment iets op de weg liggen, maar kon niet meer verhinderen dat hij eroverheen reed. Toen hij uitstapte bleek het niet om een voorwerp, maar om een persoon te gaan. Het slachtoffer overleed ter plaatse, al dan niet als gevolg van de aanrijding.

De bestuurder had volgens de politie niet gedronken of te snel gereden. De politie houdt het daarom momenteel op "een spijtige samenloop van omstandigheden".

Verder onderzoek moet nog uitwijzen of het slachtoffer op de rijbaan belandde door een medisch probleem of door een eerdere aanrijding, al werden van dat laatste geen sporen teruggevonden. Ook een overval of andere verdachte omstandigheden lijken volgens de politie uitgesloten.