Charles S. (56) vrijgesproken voor doodslag op buurman

Charles S.
BELGA Charles S.
Het hof van assisen in Brussel heeft vanavond Charles S. veroordeeld tot vijf jaar cel. Eerder vandaag werd S. vrijgesproken voor de doodslag op zijn buurman Jean-Pierre Michiels. De 56-jarige Fransman uit Guadeloupe werd wel schuldig bevonden aan informaticafraude en misbruik van vertrouwen.

Michiels werd op 1 april 2016 dood teruggevonden in zijn woning in Elsene. Charles S. zei dat hij zijn buurman dood had aangetroffen in zijn appartement aan de Generaal Geneesheer Derachelaan. Het slachtoffer leed aan osteoporose en liep rond met een looprek. S. en zijn vriendin deden de boodschappen voor hun buurman en kookten voor hem.

Na verschillende maanden van onderzoek werd S. in staat van beschuldiging gesteld voor de doodslag op Jean-Pierre Michiels, vooral omdat de politie had vastgesteld dat de man grote sommen geld had afgehaald met de bankkaart van het slachtoffer, kort na diens overlijden. Zo werd een bedrag van 350.000 euro overgeschreven van de spaarrekening van het slachtoffer naar de rekening van de beklaagde.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peter Janssen

    Dit is roofmoord, niet meer of minder. Hoe laag kun je vallen? En vijf jaar cel is peanuts en een schande voor crapuul dat mensen vermoordt om geld te stelen.