Charles Michel: "Ik dans niet naar de pijpen van de N-VA"

Charles Michel.
Photo News Charles Michel.
"Ik dans niet naar de pijpen van de N-VA." Dat zegt premier Charles Michel in een interview dat vandaag in de kranten van Sudpresse is verschenen. "En ik geef toe dat er met de N-VA een meningsverschil is over de kernuitstap."

Michels antwoord kwam er na een vraag over de invloed van N-VA-voorzitter Bart De Wever. "De wet is goedgekeurd en ze geldt voor iedereen, Bart De Wever inbegrepen. Ik denk dat echte politieke moed inhoudt om binnen het kader van die wet te werken", luidt het voorts nog over de kernuitstap. De premier zegt "vastberaden" te zijn om een "geloofwaardig energiepact" te hebben.

In het interview wordt de premier ook gevraagd of staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) - die in opspraak kwam in het dossier van de teruggestuurde Soedanezen - nog een plaats heeft in de regering. "Wat in mijn ogen telt, is of het beleid van de regering correct is toegepast", luidt het antwoord. "Voor de rest is er een onderzoek aan de gang en ik wacht op de conclusies daarvan. Ik heb in ieder geval geen schrik van transparantie in dit dossier."
191 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Achiel Hermie

  Wie kent er nog Nederlands? Het is "dansen naar het pijpen van"... en niet "naar de pijpen van". Het pijpen heeft niets te maken met die zeker voor mannen gekende sexuele zaligheid, wel met het bespelen van de "pijpzak" of doedelzak. Het is dus dansen op muziek van een ander...

 • Michel Jacobs

  Ondertussen zijn we dinsdag en blijkt na zijn verklaring dat hij toch wel degelijk zo'n heel klein beetje zo naar BDW zijn pijpen danst....juist hé, Gertje?

 • janine stevens

  Voor mij doet Charles Michel zijn job goed en probeert in moeilijke omstandigheden de kerk in het midden te houden, en aan al die roepers die vinden dat Franken gelogen heeft, wel als iedereen die al eens gelogen heeft of de waarheid niet volledig heeft gezegd moest opstappen dan zat er niemand meer in het parlement. Ik volg al 40 jaar de politiek en weet dat alle politici van alle partijen ofwel liegen of zwijgen. Dus hou ermee op onrust te stoken.

 • jean-pierre dermaut

  Hij laat zich niet manipuleren door de NVA ,maar door de groenen en de rest van het links stelletje onrust stokers .

 • Gerry Cle

  Het is duidelijk dat NVA genoeg heeft van regeren en volgende maal liever in de oppositie zit. NVA zit al heel de regeerperiode op de kap van CD&V. Nu negeren ze ook de beslissingen van OVLD en MR (kern uitstap en Soedan kwestie). MR haalt in Wallonië amper 20% van de stemmen. Met WIE wil De Wever later een regering vormen?