Chaos in Heusden-Zolder na overwinning Erdogan: tientallen pv's uitgedeeld, persfotografen bedreigd

Ook in Brussel kwamen Belgische Turken op straat om de overwinning van Erdogan te vieren.
RV Facebook De Jonge Turken Ook in Brussel kwamen Belgische Turken op straat om de overwinning van Erdogan te vieren.
De verkiezingsoverwinning van de Turkse president Recep Erdogan heeft zondagavond in Heusden-Zolder heel wat feestvierende Turken op straat gebracht. Op de Koolmijnlaan ontstond een autokaravaan met claxonnerende wagens. Ondanks waarschuwingen van de politie voor de mogelijke overlast werden er toch 75 processen-verbaal opgesteld.

"Omdat het claxonneren bleef voortduren, heb ik mijn mensen opdracht gegeven de nummerplaten te noteren van autobestuurders die bezig bleven. Die mogen zich verwachten aan een boete van 75 euro," vertelt zonechef Geert Luypaert maandag.

Nadat de verkiezingsuitslag stilaan bekend raakte, gingen mensen met vlaggen de straat op. "Toen persfotografen probeerden om vast te leggen wat er zich op de openbare weg afspeelde, werden ze bedreigd en uitgescholden", meldde Radio 1 vanmorgen. "Ook werd ermee gedreigd hun apparatuur aan diggelen te slaan."

Toen de autokaravaan te omvangrijk werd, liet de zonechef zijn ploegen de rijdende wagens deels omleiden om de Koolmijnlaan te ontlasten. Tussen een anoniem politievoertuig en een auto met twee inzittenden gebeurde een kleine aanrijding. Volgens de politie was er vooral blikschade. De twee inzittenden in de auto liepen lichte letsels op en gingen ter controle naar het ziekenhuis. Er werden geen arrestaties verricht.

Ook in Sint-Joost-Ten-Node in Brussel kwamen Belgische Turken op straat om de overwinning van Erdogan te vieren. Dat tonen deze videobeelden die VTM-journalist Robin Ramaekers op Twitter postte.
514 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • thierry Van Steenbergen

  Begrijp nietgoed wat mensen zo goed vinden aan deze President ? Waarschijnlijk zien wij het als Westerling niet maar als hij zo goed is , dan zou ik als Turk naar Turkije gaan wonen....of toch niet zo goed ? Met respect voor de Turkse bevolking.

 • Willy Slachmuylders

  Ni werken terug naar Turkije simpel !

 • Leon Van Gestel

  Boetes uitgedeeld. Prima zo!. Zou U mij over een half jaar willen laten weten hoeveel er ondertussen zijn betaald? Dank U.

 • Peter Simons

  Wie waarschuwde hier 30 jaar geleden al voor ??

 • Frida Lits

  Het zijn nog eens geen Turken meer