CGKR dient mee klacht in tegen uitlatingen van Truiens gemeenteraadslid

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijd (CGKR) dient mee klacht in tegen onafhankelijk gemeenteraadslid Marleen Beckers-Govaerts na haar uitlatingen over het concentratiekamp in Auschwitz tijdens de gemeenteraad. Het CGKR wil dat het gerecht onderzoekt of de uitspraken van Beckers indruisen tegen de negationismewet. Eerder al hadden de CD&V en het Forum der Joodse Organisaties klacht tegen haar ingediend.
 
Het gewezen Vlaams Belang-Kamerlid deed haar uitlatingen tijdens de gemeenteraad, waar een voorstel op tafel lag om 4.500 euro uit te trekken voor een klas, die op bezoek kan gaan in het concentratiekamp in Auschwitz. "In Auschwitz is niets te zien, alleen een lege barak", aldus Beckers-Govaerts. Ze was zelf met haar kinderen naar Auschwitz gegaan en verklaarde dat dit bezoek haar "niets deed" temeer omdat er niet eens "lijken te zien waren."
 
Het voorstel om een klas Auschwitz te laten bezoeken kwam van Bert Stippelmans van de CD&V. Een leerling, die de beste essay schrijft over de jodendeportatie, mag met zijn klas naar Auschwitz. Met haar uitspraken sloeg ze de volledige gemeenteraad met verstomming. Het Vlaams Belang distantieerde zich van de opmerkingen van Beckers-Govaerts. (belga/ypu)