CEO Technopolis gebruikt personeel als huishoudhulp

Archiefbeeld.
photo_news Archiefbeeld.
De Vlaamse regering draait de geldkraan voor Technopolis, het Mechelse technologiecentrum voor kinderen, tijdelijk dicht na een kritisch auditrapport. Pijnpunten: brandonveilig, geknoei met overheidsgeld, inzet van personeel als huishoudhulp voor de CEO en een epidemie aan burn-outs.

Vandaag bespreekt de raad van bestuur van Technopolis een auditrapport van consultant PWC. De blootgelegde pijnpunten rond 'bedrijfscultuur, boekhouding en tijdsregistratiesysteem' deden Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) vorige week besluiten de geldkraan tijdelijk dicht te draaien. Muyters wil de ongeveer 4,2 miljoen euro aan subsidies pas vrijmaken nadat hem een actieplan is voorgelegd.

Op 18 november vorig jaar stuurden 18 (ex-)medewerkers van Technopolis per open brief een noodkreet de wereld in. Het was een 15 pagina's lange opsomming van rare situaties binnen het gebouw dat model zou moeten staan voor technologische innovatie. Zo stond erin te lezen dat branddeuren voor de verluchting permanent 'geblokkeerd zijn met stoelen en tafeltjes'. Of: 'Het sprinklersysteem is sinds 1999 niet correct geïnstalleerd.' Of: 'De facilities-medewerkers die bezig waren met dit thema verlieten beiden op eigen initiatief Technopolis, één na een burn-out.'

Volgens de brief is Technopolis meer bezig met geld dan met wetenschap en verlieten sinds maart 2013 liefst 28 mensen het bedrijf.

LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS. OOK DIGITAAL BESCHIKBAAR