CEO Brussels Airport: "Geloofwaardigheid luchthaven staat op het spel door acties"

BELGA
"Trop is te veel. Ik vrees dat als er nog meer acties komen, het moeilijk wordt om de geloofwaardigheid van de luchthaven op peil te houden. Op een bepaald moment zal de luchthaven gewoon kapot zijn." Zo reageerde Arnaud Feist, de CEO van Brussels Airport, in het Canadese Toronto op de actie bij bagageafhandelaar Aviapartner.

Feist benadrukte geen enkele partij in het Aviapartner-dossier met de vinger te wijzen. "De mensen aan beide kanten van de tafel moeten hun verantwoordelijkheid opnemen om tot een oplossing te komen voor de passagiers. Want de passagiers zijn opnieuw de dupe."

"Iedereen moet beseffen dat de luchthaven in een zwakke positie is na de aanslagen van maart. Er moet alles aan worden gedaan om zo'n situatie (van staking) te vermijden", voegde Feist nog toe. "Het imago van de luchthaven, dat beschadigd is geworden, moet worden hersteld. Dat betekent dat iedereen een inspanning moet doen."

Het was de derde actie op de luchthaven sinds de aanslagen van 22 maart (na sociale onrust bij politievakbonden en luchtverkeersleiders).

Vakbonden en directie van Aviapartner bereikten woensdagavond een akkoord, nadat een deel van het personeel eerder op de dag het werk neerlegde. De ploegen die normaal gezien aan het werk zouden zijn, hervatten daarop het werk. Volgens Brussels Airport werden er woensdag 32 vertrekkende en aankomende vluchten geannuleerd en waren er 3 omleidingen.