Centrum Zelfdoding pakt zelfmoordsites aan en breidt uit

Het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ) werkt samen met netwerksite Netlog aan een project om zelfmoordsites aan banden te leggen, zo schrijft De Morgen. Het Laatste Nieuws bericht dan weer dan het CPZ het aantal chatavonden gaat uitbreiden.

Naar aanleiding van berichten begin dit jaar over Britse "suicide sites", waarop suïcidale jongeren elkaar aanmoedigen de hand aan zichzelf te slaan, nam Netlog contact op met het CPZ. Op de erg populaire netwerksite waren namelijk vergelijkbare websites en chatsites gesignaleerd.

Moderator
"Het is voorlopig niet duidelijk wat er allemaal bestaat aan Vlaamse varianten. De bedoeling van de samenwerking is onder andere dat in kaart te brengen", zegt Grieke Forceville van het CPZ. Daarnaast wordt gedacht aan vrijwillige trainingen voor wie moderator is op chatsites en internetfora.

Het CPZ gaat vanaf 1 juli het aantal wekelijkse chatmomenten gevoelig opdrijven, van twee naar vijf. Op die manier wil men meer jongeren bereiken. Omdat de gemiddelde gespreksduur via computer bijna drie keer zolang is als een telefoongesprek, verhoogt het Centrum ook het aantal chatmedewerkers. (belga/sps)