Centrum van Berlaar vol rook door uitslaande brand in gebouwencomplex

Tim Van der Zeypen
In Berlaar is vanmiddag brand uitgebroken in een gebouwencomplex in het dorpscentrum met onder meer een opslagplaats, twee handelszaken en enkele woningen daarboven. De brand is intussen onder controle, maar gaat nog steeds gepaard met hevige rookontwikkeling. Verschillende straten rond de Markt blijven nog een tijd afgesloten en een twintigtal omwonenden zijn uit voorzorg geëvacueerd naar een nabijgelegen woonzorgcentrum.
Tim Van der Zeypen

De oorzaak van de brand is voorlopig nog onbekend. Ook de omvang van de schade in elk van de onderdelen van het complex zal pas later moeten blijken. "Het gaat om een ingewikkeld gebouwencomplex en we zijn nog niet zeker waar de brand precies is ontstaan en wat zich daar bevond", zegt politiewoordvoerster Katrien De Coninck. "Onze eerste zorg is nu de brand onder controle houden en laten nablussen door de brandweer. Er is geen sprake van gewonden, ook niet door de rookontwikkeling."

Tim Van der Zeypen

Burgemeester Walter Horemans (CD&V) laat weten dat de geëvacueerden eten en drinken zullen krijgen in het woonzorgcentrum en vermoedelijk later op de avond weer naar huis zullen kunnen. De politie roept op om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de rook.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Raf De Ryck

  Er is toch geen averij bij Argenta want al mijn geld staat daar namelijk op de rekening

 • Albert De Vries

  Hoe gaan de eigenaars met een woning met een ventilatiesysteem D (dus met zowel mechanische lucht toe- als afvoer) die niet thuis waren bij het verzoek om "de ramen en deuren te sluiten" (ramen en deuren welke bij een "gewone" woning bij afwezigheid normaal gesloten zijn, al is het maar voor de diefstalverzekering), vergoed worden voor het vuil dat in hun ventilatiesysteem D terecht is gekomen ?

 • roger brouwers

  Giftige rook.Dat is niet mogelijk.Dat hebben we alleen maar als we wat takjes in de tuin verbranden.

 • guy vermeulen

  co2 taksen op laten betalen ! Graaiers hou U klaar ? kassa,kassa !!