Center Parcs sluit kinderspeelhallen na inval Kansspelcommissie

Beeld uit de Pano-reportage: in Center Parcs de Vossemeren (Lommel) konden kinderen spelen met een machine die wel veel weg had van een roulette. De Kansspelcommissie heeft het toestel vrijdag verzegeld.
VRT Beeld uit de Pano-reportage: in Center Parcs de Vossemeren (Lommel) konden kinderen spelen met een machine die wel veel weg had van een roulette. De Kansspelcommissie heeft het toestel vrijdag verzegeld.
Center Parcs sluit voorlopig de speelhallen voor kinderen in de vestigingen De Vossemeren (Lommel) en Erperheide (Peer), zo meldt Het Nieuwsblad.

De Kansspelcommissie viel vrijdag binnen in de vakantieparken na een reportage van het VRT-programma Pano. Uit de reportage was gebleken dat de Center Parcs-vakantieparken een kinderspeelhal hebben waar de allerkleinsten kunnen spelen met gokelementen die erg lijken op roulette en jackpot. In elk park zijn uiteindelijk twee toestellen verzegeld. 

De arcadehallen bleven nog open, maar zijn nu toch dicht. Center Parcs wil zich nu volledig in regel stellen met de Belgische wetgeving, aldus een woordvoerder op de VRT-radio.

Beeld uit de Pano-reportage.
VRT Beeld uit de Pano-reportage.18 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Caroline Bex

  Centerparcs is gewoon niet leuk, overal snoep- en spelautomaten! Voor alle extras moet je betalen terwijl je je al blauw betaald voor een huisje van mindere kwaliteit. Je moet een harde volhouder zijn om elke minuut nee tegen je jengelende kinderen te zeggen... Voor dat geld ga je beter naar een goed hotel

 • vincent vankeerberghen

  Hoe belachelijk is dit nu weeral?!? En met de lotto spelen tot 320 euro per week (online) kan zomaar.... + Alle spam en reclame die ze maken om u aan te zetten tot spelen op de lotto....

 • Johan Lec

  Volgens mij ligt 95% toch aan de opvoeding. Op den duur mag een mens (kind) niets meer. Met zo een instelling worden mensen ook minder weerbaar.

 • Thomas Anderson

  Triestig dat zich daat moeten mee bezich houden voor het grote werk hebben ze de middelen niet!

 • Robin van Nooij

  De grijpers zijn een groter bedrog en vooral gericht op kinderen! Die zouden ze dan ook overal moeten verbieden. De House Of Games was een van de toffe dingen voor de kinderen...dus dat wordt ook weer eens afgepakt. Het is toch aan de ouders te beslissen wanneer het genoeg pret is geweest. Een achterlijke achterbakse maatschappij is het aan het worden. Niets mag meer, alle pret wordt afgenomen en dan binnenkort ook nog eens dienstplicht invoeren.