Celstraf voor overvallers Kortrijkse kotstudenten

THINKSTOCK
Twee overvallers die afgelopen zomer twee Kortrijkse studenten hebben overvallen moeten allebei de cel in. Zo oordeelde de correctionele rechtbank in Kortrijk. De daders konden geklist worden door de alerte reactie van de studenten.

Twee studenten aan de Kortrijkse hogeschoool Vives werden aan de vooravond van hun herexamens brutaal overvallen door Steve D. en David D. De daders sleurden de studenten op de grond en bedreigden hen met een mes en een wapen. Ze moesten hun gsm en bankkaart afgeven. De daders zetten het echter snel op een lopen toen een wagen voorbijreed.

De ene student repte zich daarop naar het politiebureau terwijl de andere de achtervolging inzette. Op die manier konden de daders snel gevat worden.

Steve D. kreeg een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan 6 maanden effectief. David D. kijkt zelfs aan tegen een effectieve celstraf van 15 maanden en wordt onmiddellijk aangehouden vermits hij geen vaste verblijfplaats heeft. De studenten waren allebei aanwezig toen het vonnis werd uitgesproken. De daders lieten zich niet zien.