Celstraf van 6 maanden voor levering van harddrugs, 4 maanden voor toedienen van opzettelijke slagen aan 15-jarig meisje

Beeld ter illustratie.
iStock Beeld ter illustratie.
De correctionele rechtbank van Leuven heeft een man veroordeeld tot tien maanden cel omdat hij op een school in Zoutleeuw harddrugs leverde aan een meisje van vijftien jaar. Hij diende het minderjarige slachtoffer ook opzettelijke slagen en verwondingen toe.

Stijn B. liep op 1 januari 2017 al tegen de lamp met de verkoop van cannabis, speed, xtc en cocaïne in zijn woonplaats Zoutleeuw (Vlaams-Brabant). Op 24 april van dat jaar overhandigde hij op een school in Zoutleeuw xtc aan een meisje van vijftien jaar.

Het minderjarige slachtoffer kreeg ook af te rekenen met geweld van B. Dat gebeurde tweemaal: in november 2016 en juni 2017, telkens in Zoutleeuw.
Voor de drugsfeiten kreeg Stijn B. zes maanden cel en voor de geweldplegingen vier maanden. De straf is met uitstel onder zeven voorwaarden. Zo moet hij de al aangevatte drugsbegeleiding voortzetten.

De pleegouders van het meisje stelden zich burgerlijke partij. Zij kregen een schadevergoeding van 1.250 euro.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Celina Vandermeiren

  Knap,die loopt dus vrij rond en kan zijn handeltje voortzetten. Met dank aan mr. Geens met zijn pamperbeleid.

 • Jan Verstrepen

  Niets dus ttz doe zo voort.

 • George Verbeek

  Voorwaardelijk, dus eigenlijk gaat hij gewoon vrij plus een boete die toch niemand betaalt. Zelfs al was het effectief, 10 maanden wordt toch niet uitgevoerd dankzij het beleid van NVA dat bespaart op strafuitvoering en eigenlijk gewoon op alles wat ten goede komt aan de burger...

 • Guy Soetewey

  Dus geen straf en justitie geeft carte blanche om verder te doen. Ze doen een GEENSKE.

 • LUC VAN THIELEN

  realiteit: geen celstraf