Celstraf met uitstel voor sjoemelende bankdirecteur

IMAGEGLOBE
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Corneel V. (58) uit Hoogstraten, de gewezen directeur van een Argenta-filiaal in Schilde, veroordeeld tot een jaar cel met uitstel en 3.000 euro boete omdat hij op systematische wijze geld van zijn klanten gestolen had. Het totale nadeel bedroeg bijna 228.000 euro.

Argenta had in januari 2012 klacht ingediend tegen de beklaagde. Uit een intern onderzoek bleek dat hij sinds 2008 gelden van zijn klanten had overgeschreven naar zijn eigen rekening of simpelweg had afgehaald met vervalste borderellen.

De man viseerde vooral oudere mensen die niet vertrouwd waren met het bankwezen en dus blindelings op hem vertrouwden. Corneel V. had zijn vier slachtoffers voor in totaal bijna 228.000 euro lichter gemaakt. Het geld diende om zijn dure levensstijl te financieren. De beklaagde gaf de feiten grotendeels toe en betuigde zijn spijt.

"De feiten zijn zeer ernstig. De beklaagde beschaamde het vertrouwen van mensen die beroep op hem deden", zei de rechtbank. Bij de strafbepaling werd rekening gehouden met zijn leeftijd en gunstig strafrechtelijke verleden.

Hij moet een van zijn slachtoffers nog 12.400 euro schadevergoeding betalen. De andere gedupeerden werden al vergoed.