CdH zou liefst in zee gaan zonder PS of N-VA

BELGA
Nadat de voorzitters van MR en PS hun voorkeur voor toekomstige coalities uitspraken, is het vandaag de beurt aan cdH-voorzitter Benoît Lutgen om zijn favoriete partners na de verkiezingen van 2019 naar voren te schuiven. "Er bestaat een mogelijkheid om een sterk project voor het land voor te stellen op economisch, sociaal, milieu- en humaan vlak, zonder de PS of de N-VA", zegt Lutgen in Le Soir.

"Ik zeg dat er een groot probleem is met N-VA aan Franstalige zijde en dat er een erg groot probleem met de PS blijft in het noorden van het land. Het was in 2014 mogelijk een coalitie zonder die twee te maken. Er is geen fataliteit met N-VA. Ik ben een patriot: ik hou van mijn land en verwerp het nationalisme en de verwerping van de andere", aldus de cdH-voorzitter, die tegelijkertijd de "absurde" tweets "om van te kotsen" van staatssecretaris Theo Francken laakt.

Vorige week nog sprak MR-voorzitter Olivier Chastel zijn voorkeur uit voor een voortzetting van de coalities in Wallonië (MR-cdH) en in de federale regering (MR-N-VA-CD&V-Open Vld). PS-voorzitter Elio Di Rupo wil dan weer progressieve coalities met PS-Ecolo en DéFI aan de macht zien.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique castelein

  we staan voor confederalisme of totale scheiding,we zijn nog nooit zo dicht geweest,nu doorduwen en we zijn verlost van de wallo-brux maffia,de corruptie in Aarschot tiert welig,ps en vld kunnen samen gaan

 • Marc Baeyens

  Lutgen is een onbetrouwbare opportunistische meeloper voor de postjes die zo graag ook zonnekoning zou worden.

 • Jan Boden

  Het kleinste partijtje van de klas zal eens de 2 grootste partijen van het land gaan uitsluiten. Dat noemt Lutgen dan democratie.

 • Christian Smets

  Hoe hij aan een meerderheid gaat geraken aan Vlaamse kant met alleen de CD&V en OVLD is me een raadsel, en dan nog zonder de PS aan Waalse kant bestaat er helemaal geen meerderheid meer aan Belgische kant. Behalve misschien als ze Groen/Ecolo erbij nemen, maar dat zal niet naar de zin zijn van de liberalen aan beide zijden. Blijf dromen, man...

 • Petros Verschueren

  Als...cd H maar punten haalt dat is de vraag.