CdH-Kamerlid Dallemagne verliest wellicht onschendbaarheid wegens snelheidsovertreding

CdH-Kamerlid Georges Dallemagne
BELGA CdH-Kamerlid Georges Dallemagne
CdH-Kamerlid Georges Dallemagne zal zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor een snelheidsovertreding. De Kamer keurt normaal gezien donderdag de opheffing goed van zijn parlementaire onschendbaarheid. 

De politicus werd anderhalf jaar geleden geflitst toen hij meer dan 80 km per uur reed op een plaats waar maximum 50 km per uur toegelaten is. Het openbaar ministerie stelde hem een minnelijke schikking van 363 euro voor. Omdat dat bedrag na verscheidene rappels nog altijd niet was betaald, wou het parket hem voor de politierechtbank dagen. Om dat te kunnen doen, heeft de procureur-generaal van Brussel aan de Kamer gevraagd om de onschendbaarheid van Dallemagne op te heffen. 

Dallemagne erkent de fout te hebben begaan en zegt dat hij de minnelijke schikking uit onachtzaamheid had laten liggen. Hij heeft die intussen wel betaald, maar dat wil niet zeggen dat de strafvordering vervalt. De Commissie Vervolgingen van de Kamer stelt unaniem voor om de onschendbaarheid van Dallemagne op te heffen. Morgen moet de plenaire Kamer hierover stemmen. 

De plenaire Kamer moet zich ook uitspreken over de onschendbaarheid van Jean-Marie Dedecker. Een vroegere schepen van Middelkerke had tegen hem klacht ingediend wegens laster en eerroof. Wellicht zal de Kamer de onschendbaarheid niet opheffen. De Kamercommissie Vervolgingen oordeelde immers dat het gerechtelijk onderzoek onvolledig werd gevoerd. Bovendien wou het parket van Brugge zelf voor de raadkamer de buitenvervolgingstelling van Dedecker vragen. 
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • RONNY DE PETTER

  Hopelijk komt er iets van, verketterd iederéén wie niet volgens zijn boekje spreekt.

 • victor vandesande

  Toch maar logisch ook . Die dikkenekken vân politiekers denken dat ze boven de wet staan en alles mogen. Elke belg gelijk voor de wet.

 • Emi De graeve

  Heb niks tegen de persoon maar 't zou terecht zijn voor al degenen die zich op een of andere manier boven de wet stellen. Trouwens "onschendbaarheid" heeft de politiek zichzelf toe geeigend en mag gerust afgeschaft worden

 • Gustaaf Dombret

  ik hoop dat er iets van komt , vergeten te betalen !! , minachting ja , denken dat ze boven de wet staan , vergoeding afnemen vanaf het moment van de overtreding en een boete geven in verhouding met zijn wedde,

 • jan Callaert

  waarom moeten kamerleden onschendbaarheid genieten? dat zijn toch ook maar gewone mensen zoals iedereen die zich aan de wet moeten houden, maar ja, dit is Belgie he, hier wordt al langer met 2 maten en gewichten gemeten!!