CD&V zet de deur nog niet open voor rechtse coalitie met N-VA en Vlaams Belang in Denderleeuw

Vlaams Belang is voortaan de grootste partij in Denderleeuw.
Claudia Van den Houte Vlaams Belang is voortaan de grootste partij in Denderleeuw.
In Denderleeuw zet CD&V de deur nog niet open voor een rechtse coalitie. Vlaams Belang maakte zondag een grote sprong en veroverde negen zetels in de gemeentaad. De partij wil met N-VA, die na verlies met drie zetels eindigt, en CD&V besturen. N-VA gaf al aan te willen spreken met Vlaams Belang.

Vlaams Belang gaf de voorbije legislatuur gedoogsteun aan de coalitie (sp.a en CD&V) van burgemeester Jo Fonck (sp.a). Dat uit zich in flinke winst voor de parij, die de grootste wordt maar wel N-VA en CD&V nodig heeft om het cordon sanitaire te doorbreken. N-VA wil spreken, maar voor CD&V zijn coalitiegesprekken nog niet aan de orde. 

Lijsttrekker Jan De Nul wil eerst dat CD&V zich intern beraadt en nationaal advies inwint voor het aan tafel gaat zitten met andere partijen.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Don Tessers

  Het volk kiest, dus zult u bestuurlijk moeten samenwerken, of u het leuk vindt of niet. Als u een nieuwe chef krijgt zult u ook met hem moeten samenwerken.

 • anna vandenberg

  Politiek correct bepaalt hoe heel selectief hoe wij moeten denken en leven, met de grijze wolven op de lijsten heeft niemand een probleem, maar als je verdenken dat je ooit iets in vraag stelt dat niet hun lijstje past ben je racist, fascist enz. OpenVLD heeft het beter aangepakt die praten heel sociaal en liberaal en in dit politiek klimaat is het best dat je links praat en van uit het liberale gedachten goed alles moet kunnen als het in hun politiek correcte plaatje past.

 • Lea Van Heybeeck

  Kijk het volk kiest en weer luistert de politiek niet. Waarom moeten we nog kiezen als men er geen rekening mee houd? Ze hebben de mond vol van democratie maar ALLEEN als het hen uitkomt! In mei 2019 zouden alle burgers voor VB moeten stemmen!..

 • Arnold Noerens

  DE kans voor de heer Denul om burgervader te worden... Nu nog toelating vragen? Aarzel niet en neem je verantwoordelijkheid als burgemeester voor Wouterke je droom afschiet...

 • Catje Vandriesse

  Links of rechts,maakt niet uit,de kiezer heeft beslist,dus moet men naar luisteren...afspraak in mei 2019!!!