CD&V wil wet op gendergelijkheid uitbreiden

thinkstock
Omdat mannen niet altijd dezelfde rechten hebben als vrouwen, pleit CD&V voor de uitbreiding van de wet op gendergelijkheid. Dat schrijft De Standaard vandaag.

Een vrouw die op het werk nadeel ondervindt omdat ze met geboorte- of ouderschapsverlof gaat, kan een beroep doen op de wet over genderdiscriminatie om dat aan te klagen. Maar die wet voorziet niet in hetzelfde recht voor mannen.

Leemte

CD&V wil die leemte opvullen, door discriminatie op grond van vaderschap - en ook meemoederschap - strafbaar te maken. De partij diende daarvoor een wetsvoorstel in, en collega-meerderheidspartijen N-VA en Open VLD staan er positief tegenover.

Seksisme

"Op vele werkvloeren is er nog altijd druk op vaders om hun zorgtaken niet of minder op te nemen", zegt CD&V-Kamerlid Els Van Hoof, auteur van het voorstel. "En ook de wet duwt de man nog altijd in de rol van kostwinner. Dat is puur seksisme.'
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • yan zhou

  Ze zouden beter een wet maken die de helft van de bestaande wetten afschaft . Hun achterban wordt nu wel heel smal ongeveer 0,001 % .

 • André Van der Poorten

  De denktanken gaan in overdrive omwille van de nakende verkiezingen maar ze "slippen" soms fameus .

 • Karel Van Geel

  Blij dat we de CD&V hebben om dit soort problemen waar iedereen van wakker ligt op te lossen. Gelukkig zijn er geen andere problemen waar CD&V ministers verantwoordelijk voor zoals justitie!!!! Indien het zieltogende CD&V hiermee stemmen hoopt te recupereren is het nog erger met hen gesteld dan gedacht.

 • Dave Florizone

  CD&V met Peeters en compagnie zijn duidelijk aan hun verkiezing charme begonnen, straks nog een roze belofte voor de Arco leden.

 • Jean Paul Peelis

  De verkiezingskoorts stijgt.