CD&V wil meer middelen voor ambitieus Vlaams zorgplan

CD&V spreekt expliciet haar vertrouwen uit in minister van Welzijn Wouter Beke.
BELGA CD&V spreekt expliciet haar vertrouwen uit in minister van Welzijn Wouter Beke.
CD&V wil meer middelen voor een ambitieus Vlaams zorgplan. Het zorgpersoneel op Vlaams niveau moet betere arbeidsvoorwaarden krijgen en meer handen aan het bed. De partij wil ook meer middelen om de zorg betaalbaar te houden, zoals de betaalbaarheid van de rusthuisfactuur. Voor CD&V is dit cruciaal, klinkt het. 

"We moeten lessen trekken uit de coronacrisis, in de sector en op alle niveaus", vindt de CD&V. De partij roept alle zorgactoren op om actief en constructief mee te werken. Er moeten meer middelen worden vrijgemaakt in een Vlaams zorgplan, zodat de loon- en arbeidsvoorwaarden voor het Vlaams en federaal zorgpersoneel dezelfde zijn.

Op het partijbestuur en in de Vlaamse fractie werd het expliciete vertrouwen uitgesproken in Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. De minister krijgt de volle steun achter zich om dat Vlaams zorgplan uit te voeren, luidt het nog.

Lees ook: Experten: “Steek vooral geen politici in coronakabinet” (+)
35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Boden

  De middelen gaan zoeken door het politiek personeel in te krimpen. We zullen eens zien of het dan nog zo cruciaal is voor de CD&V.

 • marc rommy

  Misschien doen zoals nva met de zorgverzekering. De premie verdubbelen.

 • Gino Denil

  Er zullen nog wat ministers bij moeten komen om al dat geld te verdelen. Misschien kunnen we nog een niveau bij creëren, onderregeringen.

 • francois Van Nieuwenhuyzen

  Die blijft maar zitten,hoe is dat mogelijk.

 • lars vandenberge

  Rusthuizen zijn massaal opgekocht door slechts enkele (internationale) groepen die er fors geld aan verdienen. Vervolgens schaalvergroting maar besparen op het verzorgend personeel om de winstmarge zo groot mogelijk te houden. De overheid moet hier niet belastinggeld komen uitdelen maar deze centra tot een minimum aantal personeel per bedden verplichten zodat de werkdruk verlaagd. Eerlijk gezegd zie ik het niet gebeuren want hun lobby is te sterk en veel politici delen in de vruchten.