CD&V wil belastingvermindering voor kinderopvang verdubbelen

thinkstock
Met enkele fiscale maatregelen wil CD&V-Kamerlid Steven Matheï meer zuurstof aan de gezinnen geven. Zo wil Matheï het maximumbedrag voor belastingvermindering voor kinderopvang verdubbelen, wat een gemiddeld gezin meer dan 400 euro per jaar zou kunnen opleveren. 

Ook moet er een belastingkrediet worden ingevoerd om ook de lagere inkomens de kans te geven van het belastingvoordeel te genieten. "We willen de combinatie van kinderopvang en werk voor meer gezinnen bereikbaar maken", zegt Matheï. "Heel wat ouders overwegen vandaag om thuis te blijven omdat de kost voor kinderopvang te zwaar weegt.”

Daarnaast wil hij het belastingkrediet voor kinderen ten laste optrekken voor gezinnen die het moeilijk hebben. Matheï spreekt van een bijkomend voordeel van meer dan 1.000 euro per jaar voor alleenstaande ouders met drie kinderen en een laag inkomen. "Maar ook co-ouders moeten hier beroep op kunnen doen.”

Een derde maatregel is bestemd voor ouders van een kind met een beperking. Soms krijgen zulke ouders wel een verhoogde kinderbijslag, maar geen extra verhoging van de belastingvrije som in de personenbelasting, omdat er andere definities worden gebruikt. "Dat is pure kafka", aldus Matheï.
60 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • birgit vanderest

  gaan die van de CD&V nu terug de rooie toer op?

 • Tim De Witte

  Aan alle klagers: het zijn anders wel die kinderen waarop jullie zo afgeven die (later) jullie pensioenen zullen betalen... Al eens bij stilgestaan?

 • victor vandesande

  Alle partijen zijn in de media al ideeen en voorstellen aan t lanceren om zowat overal zaken in te voeren ter verbetering van wat weet ik allemaal . Al eens iemand aan gedacht hoe dat allemaal te betalen met onze torenhoge schuldenberg ( dank u politieke potverteerders) en ons tekort van nu al 12 miljard ?

 • louis meuleman

  Louis Meuleman Stop met die fiscale voordelen voor kinderopvang de wereld is nu al overbevolkt en als ge graag kinderen hebt mag je niet eisen dat anderen daar voor moeten betalen wand daar kies ge zelf voor en zijn de migranten die meestal leven van uitkeringen die de meeste kinderen hebben

 • danny janssens

  Verder klagen dat er niet meer gewerkt wil worden. Als je dan een stimulans biedt om te werken is het ook niet goed. Ok blijf dan maar werken voor andermans stempel geld. Hypocrisie top in Vlaanderen