CD&V-voorzitter Joachim Coens gelooft niet in Vivaldi-coalitie

CD&V-voorzitter Joachim Coens.
BELGA CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Nieuwe verkiezingen zijn geen oplossing. Dat heeft CD&V-voorzitter Joachim Coens in De Ochtend op Radio 1 gezegd. Voorlopig lijkt CD&V vast te houden aan een volgende federale regering waar N-VA deel van moet uitmaken. "Vivaldi is een componist tot op vandaag", aldus Coens.

De CD&V-voorzitter zegt dat zijn partij een serieuze "Valentijnskater" heeft overgehouden aan het feit dat PS-voorzitter Paul Magnette de missie van koninklijk opdrachthouder Koen Geens (CD&V) doorkruiste met zijn definitief njet tegen een regering met PS en N-VA. "Toen er moest gekust worden liep het lief weg", aldus Coens.
Voor CD&V is de ontgoocheling, zeker tegenover de PS, groot. "Het vertrouwen is geschaad", zei Coens in De Ochtend. "We hebben niet de neiging om verder te proberen".

Is er kans op een Vivaldi-coaltie, zonder N-VA en met CD&V? "Vivaldi is een componist tot op vandaag", aldus de CD&V-voorman daarover. "We moeten dit weekend eens goed nadenken. Er zijn nog verschillende opties. Dit land heeft een begroting nodig. De uitdagingen zijn groot.”

Nieuwe verkiezingen zijn voor de christendemocraten geen oplossing. "De mensen hebben gekozen in mei. Het is de taak van de politici om met die kaarten aan de slag te gaan", aldus nog Coens. "Verkiezingen zijn geen oplossing.”
90 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Devlaeminck

  Nieuwe verkiezingen zijn wel een oplossing. Vlaanderen zal nog rechtser kiezen, Wallonië nog linkser. Daarmee zal duidelijk worden dat apenland België tot op de draad versleten is. Dan kan er werk gemaakt worden van een confederatie.

 • danny janssens

  Als CDV niet in Vivaldi gelooft wat geeft hen dan het recht te verwachten dat PS zich in een paarsgeel debacle zou storten?

 • Degeest Etienne

  Regeren zonder de PS moet kunnen. Zij willen niet samenwerken met sommige partijen, omgekeerd moet dit ook kunnen gehandhaafd worden. PS maakt overal een cordon tegen, behalve tegen zichzelf. Eigenlijk heeft geen enkele partij iets te kiezen. Zij worden vet betaald om het land en zijn bevolking op een correcte manier te vertegenwoordigen. Dit is nog erger dan kleuters die soms zeer verdrietig zijn omdat ze in de klas niet naast hun beste vriendje k zitten maar op deze manier leren samenwerken.

 • Therese Van Moere

  Wij spreken altijd over Vlamingen en Walen we zijn allemaal Belgen dus voor mij is het eender als we maar een goede regering hebben in ons mooi land

 • Ken Grootjans

  Nieuwe verkiezingen nu ook cd&v zich heeft geuit als separatistisch en dit verkiest boven het voeren van een degelijk beleid. De splitsing kan het thema worden, de kiezer die dit wenst maakt keuze uit n-va, vb, cd&v. Overigen maken een keuze uit de rest van het zooitje. Dat zal duidelijk maken op dit item al dan niet op de agenda van de nieuwe coalitie komt. Wie dit niet wil respecteren sluit zich zelf uit. Een grondige herschikking van politiek en herstel democratie dringt zich op.