Ga naar de mobiele website
^ Top

CD&V speelt op angst voor politieke chaos

reuters
"Een stem voor De Wever is opnieuw kiezen voor polarisering, confrontatie en blokkering." Drie dagen voor de verkiezingen zet CD&V helemaal in op de angst voor chaos na 25 mei. "De financiële markten zullen deze keer niet zoveel geduld hebben."

'Geen ambras maar oplossingen': met die baseline zette CD&V gisteren haar slotcampagne in. "Het is een keuze tussen ruziemakers en mensen die willen samenwerken", aldus de partij, waarbij ze verwijst naar het bitse debat tussen Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) eerder. Onafhankelijk van elkaar stellen drie christendemocratische toppers een stem voor N-VA gelijk met een nieuwe politieke chaos.

Wouter Beke: "De keuze is zondag tussen blokkering of vooruitgang." Marianne Thyssen op haar blog: "Een stem voor De Wever is opnieuw kiezen voor een periode van polarisering, confrontatie, blokkering. Daar kan geen Twitterfilmpje iets aan veranderen." En in een interview met ons lezerspanel waarschuwt Kris Peeters in onze krant voor de financiële gevolgen van een nieuwe regeringscrisis, met name een stijgende rente. "De markten zullen deze keer niet zo lang wachten om de knipperlichten op te zetten. Bank of Scotland heeft nu al gewaarschuwd dat ze problemen verwacht bij de vorming van een federale regering. Ik vrees dan ook dat wanneer de uitslag een bepaalde richting aanwijst, er meteen enkele financiële instellingen zullen waarschuwen voor het verbreken van het formatierecord van 541 dagen."

Ondenkbaar is zo'n blokkering niet. Uit de laatste peiling van VTM bleek gisteren dat N-VA en PS de grootste partijen blijven.

LEES ER MEER OVER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

Meer over


Meld een bug