CD&V-parlementslid is kritisch voor Wilmès maar wordt meteen op de vingers getikt door Geens

BelgaImages
Opvallend moment in de Kamer deze namiddag: CD&V parlementslid Nawal Farih richt zich tijdens haar tussenkomst tot premier Sophie Wilmès (MR) en bekritiseert de “dramatische communicatie” na de Nationale Veiligheidsraad van vorige week, waarna ze vraagt om meer leiderschap. Partijgenoot Koen Geens lijkt niet tevreden met die boodschap en tikt Farih meteen op de vingers. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het CD&V-parlementslid vraagt in de aanloop naar de Nationale Veiligheidsraad van morgen om duidelijke communicatie. Ze verwijst naar de chaos die ontstond na de Veiligheidsraad van vorige week, toen aangekondigd werd dat er opnieuw beperkt bezoek zou toegelaten worden in woonzorgcentra en andere verblijfsinstellingen. “Vorige week hebben wij een dramatische vorm van communicatie gezien die bij de bevolking voor meer onduidelijkheid heeft gezorgd”, zegt Farih daarover. Ook het voorlopig advies van de experten dat gisteren is gelekt in de pers, heeft de bevolking met vragen achtergelaten, klinkt het. Farih richt zich vervolgens tot premier Wilmès: “Ik wil u laten weten dat ik wel geloof in uw premierschap, maar dat ik om meer leiderschap vraag.” 

Meten na haar tussenkomst wordt Farih aangesproken door partijgenoten Servais Verherstraeten en Koen Geens, en vooral die laatste lijkt niet tevreden. Na een korte woordenwisseling keert hij schijnbaar gefrustreerd terug naar zijn plaats. 

Lees ook: 
Wie is de mol? Hoe kon het “exitplan” lekken?(+)
Reconstructie: hoe de beslissing rond bezoek in de rusthuizen zo voor chaos kon zorgen(+)
28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Grysouille

  Dat zijn dan de Tsjeven, er zijn er die aan de top staan, de rest moet dansen naar de pijpen van Geens - Verherstrate en Co, Neen heren ze heeft evenveel recht van spreken als éénieder ander verkozen van de CD&V. Mar Geens de zuurpruim moet natuurlijk de touwtjes in handen houden en op goede' hoogte staan met de Waalse Liberalen.

 • Jonny Van den Bruel

  Kan het zijn dat premier Wilmès vrij introvert is? Uiteraard spiegelen politici, die vrij vaak extravert zijn, zich aan haar manier van leiderschap en communicatie. Ook introverte mensen kunnen prima leiders zijn; zij werken vaak in stilte en hun resultaten zijn niet zelden fantastisch en duurzaam. Hiermee spreek ik noch afkeer, noch adoratie uit voor mevrouw Wilmès. Het is gewoon een bedenking.

 • Gerry Cle

  Iedereen langs de zijlijn heeft altijd wel kritiek op de genomen beslissingen en de communicatie daarvan. Achteraf wel te verstaan.

 • Fons Casteels

  Betrokkene is verkozen als kandidate op een CD&V-lijst. Als ze niet meer akkoord gaat met het standpunt van die partij, dan moet ze maar ontslag nemen uit de CD&V-fractie en verder zetelen als onafhankelijk parlementslid.

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Nawal Farih stelt toch gewoon een vraag. Mag een parlementslid zich niet "kritisch" uitlaten over een eerste minister ? Is dat niet de essentie van de parlementaire democratie ? Moet het parlementslid daarvoor meteen op de vingers getikt worden (door een minister-partijgenoot dan nog wel) of moeten de hoofdrolspelers het debat aangaan ?