CD&V, Open Vld en N-VA verdedigen op kopstukkendebat verhoging pensioenleeftijd

Kopstukkendebat in Gent georganiseerd door professor Devos van de UGent.
BELGA Kopstukkendebat in Gent georganiseerd door professor Devos van de UGent.
CD&V, Open Vld en N-VA hebben op het kopstukkendebat in Gent de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 verdedigd, die de federale regering heeft vooropgesteld. De kwestie zorgde voor enkele woordenwisselingen. Peter Mertens bracht de eis van de PVDA om de pensioenleeftijd terug te verlagen tot 65 jaar opnieuw naar voor. Groen-voorzitter Meyrem Almaci wil van de verlaging van de pensioenleeftijd naar 65 dan weer geen breekpunt maken bij de volgende onderhandelingen. Enkele socialistische kopstukken hadden dat eerder wel al gedaan.

Gisteren viel sp.a-voorzitter John Crombez de christendemocraten aan op hun realisaties voor zorgbehoevenden en de zorg voor gepensioneerden. Dat leidde tot ergernis bij CD&V-voorzitter Wouter Beke, die "geen lessen te krijgen heeft van socialisten", zo klonk het.

Ook Open Vld verdedigde de verhoging van de pensioenleeftijd en vindt dat de Vlaamse regering "enorme stappen vooruit" heeft gezet op het vlak van welzijn. "Je moet minder populaire maatregelen durven te nemen", luidde het nog.

Dat de maatregel tijdens de verkiezingscampagne in geen enkel partijprogramma stond, stoorde Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

N-VA-voorzitter Bart De Wever vroeg zich dan weer af of ook Groen de pensioenleeftijd wil verlagen. Almaci weigerde die vraag te beantwoorden en pleitte voor een systeem dat gebaseerd is op de duur van een loopbaan, 42 jaar. Een voorstel dat ook door sp.a gedragen wordt.

PVDA voert al jaren campagne voor het opnieuw verlagen van de pensioenleeftijd tot 65 jaar.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.