CD&V haalt campagne Koen Geens over strengere straffen voor seksueel geweld offline

Met dit beeld voerde minister Geens gisteren campagne op sociale media.
rv Met dit beeld voerde minister Geens gisteren campagne op sociale media.
CD&V heeft gisterenavond in allerijl een online mediacampagne rond Koen Geens offline laten halen in de nasleep van de moord op de studente Julie Van Espen. “Dankzij Geens wordt seksueel geweld strenger aangepakt”, klonk het in de banner voor de verkiezingen. Net toen raakte bekend dat de verdachte van de moord, Steve Bakelmans, op vrije voeten rondliep terwijl zijn verkrachtingszaak in beroep maar bleef aanslepen.

Op de campagnewebsite ‘De werken van Geens’ verzamelt het team van de minister van Justitie een aantal realisaties die hij de afgelopen legislatuur kon realiseren. Op sociale media liep er tot gisteren een online campagne met de slogan “Dankzij Geens wordt seksueel geweld strenger aangepakt” en een verwijzing naar de site.

Maar CD&V besliste gisterenavond de campagne offline te halen na het nieuws over de moord op Julie Van Espen. De 23-jarige studente werd zaterdag vermoord aan het Albertkanaal in Merksem, bekende verdachte Steve Bakelmans gisteren na zijn arrestatie. Al snel bleek dat Bakelmans al verschillende keren was veroordeeld voor verkrachting, maar dat hij na zijn laatste veroordeling in 2016 op vrije voeten was in afwachting van zijn proces in beroep. Geens noemde dat gisterenavond “verontrustend”.

N-VA’er Pieter Boudry sprak Geens aan over de bewuste campagne. “Zou je je online verkiezingscampagne AUB niet dringend stopzetten? Ik word er misselijk van”, zei hij op Twitter.

Tom Smeets van het communicatiebedrijf achter de campagne verklaarde daarop dat de campagne om 18 uur was stopgezet. Dat Boudry de campagne uren later toch nog te zien kreeg, lag volgens Smeets aan technische kwesties. “Daar zit vaak vertraging op bij de pauzering of stopzetting. Dit is buiten onze controle. Belangrijkste is dat ze verwijderd zijn in het beheerssysteem.”
40 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy van Puymbrouck

  Wat een totale afgang voor CD&V, waar ze mee wilden scoren wordt nu een totale nachtmerrie.Men probeert te doen alsof Geens de messias is terwijl je hem niets anders hoort zeggen als, '' ik kan niets doen, mijn handen zijn gebonden''.Wat houd zijn functie nou eigenlijk in, wat gelul voor de bühne!

 • Patrick Vandeputte

  "De werken van Geens"...Welke werken? Tenzij hij natuurlijk zijn talloze verschijningen in duidingsprogramma's om weer eens uit leggen dat het een ander zijn fout was en dat HIJ niet verantwoordelijk is, ook als zijn "werken " ziet natuurlijk. Voor het overige kan hij een weinig positief rapport voorleggen.

 • Marc Baeyens

  Weeral (halve) leugens van de tseven ontmaskerd. De moslimpartij maakt opnieuw een slechte beurt, nu met justitie. Maar aan opstappen denkt men niet. Ze liggen liever in het midden van het bed dan naast het bed. Een eigenschap van alle trado-partijen.

 • Ludo Hermans

  Wat kan de burger als slachtoffer doen zonder langs justitie te passeren?

 • Rik Vang

  Hij had één argument... nu géén poot meer om op te staan!