CD&V eist definitieve stopzetting van Uplace

Een ontwerp hoe het Uplace-winkelcentrumproject in Machelen er zou uitgezien hebben.
rv Een ontwerp hoe het Uplace-winkelcentrumproject in Machelen er zou uitgezien hebben.
CD&V Vlaams-Brabant wil dat er definitief een punt wordt gezet achter het Uplace-winkelcentrumproject in Machelen. Dat hebben de lijsttrekkers Koen Geens (Kamer) en Peter Van Rompuy (Vlaams Parlement) zaterdag gezegd bij de voorstelling van de speerpunten.

"Uplace vormt een belangrijke hypotheek op de mobiliteit binnen de regio en is ook een gevaarlijke bedreiging voor middenstand in de steden en gemeenten van onze regio", aldus Geens en Van Rompuy, die er meer algemeen pleiten voor de versterking van kernwinkelgebieden en tegen megashoppingcentra. 

Sinds de Raad van State vorig jaar de vergunningen vernietigde van Uplace voeren de promotoren van het winkelcentrum gesprekken met de gemeente Machelen om een "Uplace-light" te realiseren. Het is onduidelijk of deze gesprekken al iets hebben opgeleverd.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Deprez

    Waarschijnlijk hebben de zuilen van Beweging.net er niet genoeg invloed en dat is niet bevorderlijk voor hun macht. Wie het middenveld heeft in België heeft de meeste macht natuurlijk.