CD&V eist 100.000 euro van ex-adviseur voor Indiase likes

Door gepersonaliseerde en gerichte advertenties te kopen op Facebook, slaagde de ex-communicatieadviseur van CD&V er snel in meer volgers te krijgen. Die advertenties werden ook naar doelgroepen in onder meer India gericht.
ANP XTRA Door gepersonaliseerde en gerichte advertenties te kopen op Facebook, slaagde de ex-communicatieadviseur van CD&V er snel in meer volgers te krijgen. Die advertenties werden ook naar doelgroepen in onder meer India gericht.
CD&V eist een schadevergoeding van 100.000 euro van ex-communicatieadviseur Gert Van Mol, omdat hij de partij schade heeft toegebracht. Dat melden de kranten van Mediahuis. De man zorgde ervoor dat het aantal volgers op de CD&V-Facebookpagina exponentieel toenam. Maar toen bleek dat het vooral om Indiase volgers ging, viel hij in ongenade. 

CD&V had Van Mol in oktober 2017 aangetrokken om de partij relevanter te maken op sociale media. Door gepersonaliseerde en gerichte advertenties te kopen op Facebook, slaagde hij er snel in meer volgers te krijgen. Die advertenties werden ook naar doelgroepen in onder meer India gericht. Met als gevolg dat CD&V plots opvallend veel Indiase likes kreeg.

lees verder onder de foto:

CD&V scoort fans in India.
Fblikecheck.com CD&V scoort fans in India.

Conflict

Toen dat bekend raakte werden al snel vragen gesteld bij het plotse digitale succes van CD&V. Van Mol raakte in conflict met de communicatiedirecteur, die ontkende dat de partij had ingestemd met internationale advertenties. Het contract met de digitale strateeg werd opgezegd. 

Uiteindelijk wordt de zaak nu voor een burgerlijke rechtbank beslecht. CD&V eist een schadevergoeding van 100.000 euro voor imagoschade, en 25.000 euro per keer dat Van Mol nog eens aan externe communicatie doet.

Een oude advertentie op Facebook van CD&V.
RV Een oude advertentie op Facebook van CD&V.19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dirk De Mesmaecker

  Beke en Peeters? Pure maffia. 25000€ voor externe communicatie schadevergoeding terwijl België vol hangt met pamfletten van die partij.

 • ingrid grieten

  Imagoschade CD&V? De onzin die veel van hun politiekers uitkramen is wel heel wat schadelijker lijkt me.

 • Pieter Paulus

  De paraplu gaat open , niemand doet daar bij cdnv iets zonder dat het acw kliekje van Beke en verhaerstraten zen zegen heeft gegeven en oma Raf uit Maasmechelen de facturen heeft bezien

 • roland peeters

  Een reden om nooit op de CD&V te stemmen eerst iemand aannemen en dan als het misloopt van de klif duwen,Neen bedankt!

 • Piet Buggenhout

  Zou het Vlaamse volk geen schadevergoeding kunnen krijgen voor de imagoschade die CD&V en hun graaiers hebben aangericht?