CD&V-burgemeester: "Beke luistert niet naar partijbasis"

Wouter Beke op de CD&V-familiedag Plopsa De Panne.
BELGA Wouter Beke op de CD&V-familiedag Plopsa De Panne.
"Je luistert niet naar de echte partijbasis. Je laat je voeden door politiek personeel dat de voeling met de realiteit kwijt is." Dat zegt de CD&V-burgemeester van Kuurne Francis Benoit op de sociale media aan het adres van voorzitter Wouter Beke. Die heeft de burgemeester onmiddellijk uitgenodigd voor een gesprek.

"Ik ben inderdaad niet naar Plopsaland voor de CD&V-gezinsdag, beste Wouter Beke", zegt Francis Benoit, burgemeester van Kuurne, op Facebook. "Als CD&V-burgemeester maak ik me nochtans zorgen over onze partij. Ik vrees dat de peiling van 13 procent de waarheid is."

De partijtop blijft volgens Benoit doof voor de ergernis in de rangen. "Het is tijd voor leiderschap en luisterbereidheid. Stop deze valse partijdemocratie. Stop het Plopgedoe, CD&V. Wees meer", stelt hij.

Mails en interne opmerkingen blijven onbeantwoord, dixit de burgemeester. "Word wakker en ga tussen de echte mensen. Niet enkel de afdelingen met de meest trouwe leden", roept Benoit op. "Veel CD&V-politici en collega's zullen dit bericht niet durven liken en delen. Ook zij zijn gefrustreerd, maar durven niet want het establishment beslist en beschikt. Ik ben constructief bereid om intern verder te debatteren. Tegen de stroom in, maar voor het steeds armer wordende Vlaanderen."

BELGA