Catamaran volledig uitgebrand in Nieuwpoort

Aan de Kaai in Nieuwpoort is de vissersboot Jonas II, de N-95 is dat, van reder Luc Louwagie, vanmorgen volledig uitgebrand.

Even voor 09.00 uur merkte de schipper, die net met zijn crew wou uitvaren, de vlammen op. De brandweer snelde ter plaatse en ging massaal aan het blussen. Daarvoor werd ook een ploeg van Middelkerke en een van Oostduinkerke ingezet. De brandweer ging via het ponton aan het werk met schuim omdat blussen met water het gevaar op zinken zou vergroten.

De vlammen waren huizenhoog en moeilijk te bestrijden omdat er veel brandbare stoffen aanwezig waren en de boot grotendeels uit polyester bestaat. Pas na een uur blussen was het vuur gedoofd. De catamaran is volledig uitgebrand maar bleef boven water. Het vaartuig wordt naar de Vlaamse Vereniging voor Watersport gesleept en het parket zal mogelijk een deskundige aanstellen om de oorzaak te achterhalen.

Niemand raakte gewond en de brandstoffen in het vaartuig kwamen ook niet in aanmerking met de vlammen, wat de kans op ontploffing verkleinde. De scheepvaartpolitie zette tijdens de bluswerken het deel van de Kaai ter hoogte van de vismijn af.