Cassatie verbreekt arrest van gangster El Azzouzi gedeeltelijk

Het Hof van Cassatie in Brussel heeft het arrest van gangster Mohamed El Azzouzi, die in november tot vier jaar cel veroordeeld werd voor een carjacking, deels verbroken. Het gedeelte over de straf moet worden overgedaan voor het hof van beroep in Gent.

Zware jongen
El Azzouzi carjackte op 16 augustus 2006 onder bedreiging van een wapen een BMW X5 op de Sint-Michielskaai in Antwerpen. De man stond op dat moment geseind, omdat hij zes dagen eerder niet was teruggekeerd uit penitentiair verlof. Hij zat een celstraf van tien jaar uit voor diefstallen met geweld.

Het hof van beroep in Antwerpen veroordeelde de beklaagde in november tot vier jaar cel voor de carjacking. Aangezien hij niet aan zijn proefstuk toe was, besliste het hof dat hij na afloop van zijn straf nog tien jaar ter beschikking moest worden gesteld van de regering.

Niet toegevoegd
Het Hof van Cassatie stelde echter vast dat zijn eerdere veroordelingen niet aan het dossier waren toegevoegd, waardoor de terbeschikkingstelling eigenlijk niet kon worden opgelegd. Het gedeelte van de strafmaat werd dan ook verbroken en moet worden overgedaan voor het hof van beroep in Gent. (belga/sd)

Mohamed El Azzouzi
UNKNOWN Mohamed El Azzouzi