Carrefour Westerlo morgen dicht na slecht nieuws

De hypermarkt in Voortkapel, Westerlo. Morgen blijven de deuren dicht, door een staking bij het personeel.
Vanderveken De hypermarkt in Voortkapel, Westerlo. Morgen blijven de deuren dicht, door een staking bij het personeel.
De Carrefour-hypermarkt in Voortkapel, Westerlo, blijft morgen dicht door een staking van het personeel. Dat werd vandaag op een vergadering beslist. 33 mensen zouden hun job verliezen en dat is een pak meer dan wat de vakbonden hadden verwacht. "Bijna veertig procent van het personeel moet weg", klinkt het bij BBTK.

Zes dagen nadat de directie van Carrefour bekend heeft gemaakt dat de geplande herstructurering ook gevolgen heeft voor de hypermarkten in Turnhout en Voortkapel, kregen de vakbonden gisteren meer details over het aantal werknemers dat er moet afvloeien. Het nieuws dat ze er te horen kregen, werd een bijzonder zware pil om te slikken. De vestiging in Voortkapel wordt een gewone supermarkt. Vooral de non-foodafdeling zal er flink inkrimpen. De totale oppervlakte halveert. 

“In Voortkapel zijn momenteel 89 mensen aan de slag. Dat aantal zal worden teruggebracht naar 56, ofwel 33 mensen die moeten afvloeien”, zegt vakbondsman Serge Seret. “Dat zijn hogere getallen dan we in gedachten hadden. Zeker voor de vestiging in Westerlo is dit een drastische herstructurering. Bijna 40% van het personeel moet er vertrekken.”

Het nieuws kwam bijzonder hard aan bij het personeel. Zij hebben vandaag beslist om morgen het werk neer te leggen. “De personeelsleden voelen zich verraden en in de steek gelaten door de directie. In de voorbije jaren hebben ze een grote flexibiliteit aan de dag gelegd. En nu krijgen ze dit. Dat pikken ze niet langer", zegt Dirk Vandenbergh, afgevaardigde van de socialistische bediendebond BBTK in Gazet van Antwerpen. Of er nog stakingsacties volgen, is niet geweten.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lodewijk Placklé

  de andere winkels ; Aldi , Lidle , Delhaize , hebben er alleen maar voordelen bij

 • Gilbert Haelewyn

  Dit is mijn winkel. Ik ben er vandaag nog geweest. Vriendelijk personeel, maar dat ze daar met 89 personeelsleden werken, dat verrast mij. Waarschijnlijk zijn het niet allemaal voltijds. Ik vind het spijtig dat die winkel dicht gaat en een "express" wordt. "Express" geeft niet dezelfde kortingen als "Hyper", en is door band, duurder.

 • jan kop

  ik ben ook mijn werk verloren,baas wilde een persoon die veel goedkoper was dan ik ..hij draait met de zaak miljoenen,en hij heeft net net een nieuwe wagen van 120.000 euro gekocht. Maar ik kon niet staken .Mijn punt is ,is een omgekeerde wereld,de carrefour zit wel in de problemen,en de stakers brengen nog meer schade toe..

 • Geens Rik

  En wat denk het personeel daarmee te bereiken? Een volledige sluiting?

 • daan aerts

  Geen paniek peeters lost het wel op