Carrefour stopt verkoop kangoeroevlees

Beeld ter illustratie, Gaia roept op om kangoeroevlees (tijdelijk) te verbieden.
REUTERS Beeld ter illustratie, Gaia roept op om kangoeroevlees (tijdelijk) te verbieden.
Carrefour stopt in België met de verkoop van kangoeroevlees. Dat heeft dierenrechtenorganisatie Gaia bekendgemaakt, en de supermarktketen bevestigt de beslissing. "Het was op vlak van milieu-impact niet meer te verantwoorden", zegt een woordvoerster van Carrefour.

Volgens Carrefour was het vlees geliefd bij een nichepubliek. "Kangoeroevlees staat bekend als mals, mager vlees en objectief gezien lekker", zegt de woordvoerster. De omzet uit de verkoop bedroeg op jaarbasis ongeveer 200.000 euro.

Gaia, dat vorig jaar een campagne "Red de kangoeroe" startte, reageert tevreden. "De huidige bosbranden doen ons hart bloeden", aldus GAIA-directeur Ann De Greef. "Ondanks alles blijven ze in Australië jagen op kangoeroes. De afgelopen dagen zetten we dan ook alles op alles om de resterende supermarkten te overtuigen op te houden met de verkoop van kangoeroevlees." Jaarlijks worden in Australië ongeveer 1,6 miljoen kangoeroes op een wrede manier gedood. 

Delhaize, Colruyt, Aldi en Lidl schrapten kangoeroevlees eerder al uit hun aanbod. “Wij stoppen niet tot alle Belgische supermarkten kangoeroevlees uit de winkelrekken halen. Volgende doelwitten: Makro, Match, Spar en Cora”, aldus Gaia. 

Ook roept de dierenrechtenorganisatie federaal minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) op om de import van kangoeroevlees (tijdelijk) te verbieden. België importeerde in 2016 meer dan 630 ton kangoeroevlees, wat gelijk staat aan ongeveer 180.000 kangoeroes, zo staat in het persbericht van Gaia te lezen.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dominique Hermys

  Ze zijn nu al op voorhand geroosterd en bewaren beter.

 • Jules Vermeers

  En maar goed ook wij hebben er in ieder geval nooit gekocht, sommige idioten wel natuurlijk net zo goed mensen opvreten.

 • Bram Nuyts

  Dat is zonde was best lekker Nog vlug een voorraad inslaan dan

 • Johan Deschrepper

  Een kleine kanttekening: kangoeroes zijn ongedierte in Australië. Dit is hetzelfde als bescherm de rat...

 • Paul Van Heesvelde

  Gelukkig!