Carrefour kreeg voorbije jaren geen Waalse regionale steun

Waals minister van Werk en Economie Pierre-Yves Jeholet.
Photo News Waals minister van Werk en Economie Pierre-Yves Jeholet.
De Franse supermarktketen Carrefour heeft de voorbije jaren geen Waalse regionale steun gekregen. Dat heeft Waals minister van Werk en Economie Pierre-Yves Jeholet vandaag gezegd in de bevoegde commissie van het Waals Parlement. Carrefour kondigde vorige week een herstructurering aan waarbij in België 1.233 banen bedreigd worden.

Verschillende Waalse parlementsleden wilden weten of Carrefour staatssteun had genoten op het vlak van werk, onderzoek of investeringen en of daar garanties voor het behoud van werkgelegenheid aan gekoppeld waren. Dat blijkt "voor zover het onderzoek aan het licht bracht" niet het geval, zei minister Jeholet vandaag. Of Carrefour gebruik heeft kunnen maken van de notionele intrestaftrek, kon Jeholet niet zeggen. Dat is namelijk federale materie.

Photo News3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tom Faes

    't Ja tegenwoordig zijn ze in Wallonië slimmer dan in Vlaanderen . Niet moeilijk met nen Bourgeois !

  • Sven Kerstens

    Maar de miljoenen van de jaren daarvoor vergeten we even?

  • Remus Bogaert

    Het is alweer de Vlaamse regering die zo dwaas is om 700.000 euro te schenken aan deze multinational die nadien zonder verpinken mensen op straat zet. Waar Vlaamse politici hun verstand zit, God mag het weten , tenzij ze vd subsidies ook profiteren natuurlijk ...