Carnavalsvierder doodgereden in Voeren, gevluchte bestuurder (33) opgepakt

Verdachte kwam na ongeval met andere auto opnieuw ter plaatse

JDSL
In de Voerenstraat in Moelingen (Voeren) is maandagavond rond 20.45 uur een voetganger langs achter aangereden door een voertuig. Slachtoffer Xavier R. (50) uit het nabijgelegen Warsage (het Luikse Weerst bij Dalhem) overleefde de klap niet en stierf ter plekke aan de opgelopen verwondingen. De 33-jarige bestuurder uit Voeren vluchtte met zijn Volkswagen Tiguan weg, maar werd rond 1 uur 's nachts ingerekend door de politie.  De verdachte liet de beschadigde Volkswagen achter op het kerkplein in Moelingen.

Het slachtoffer was  te voet op de terugweg van de carnavalsfestiviteiten, werd geschept en kwam langs de rijbaan terecht. De man had in Moelingen de carnavalsoptocht bijgewoond. Een toevallige voorbijganger, die brandweerman is, probeerde het slachtoffer nog te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten.

De politie van Voeren ging met twee ploegen ter plaatse. Een MUG-arts, die rond 21.30 uur naar Voeren afzakte, kon enkel het overlijden van de vijftiger vaststellen. De politie stelde een perimeter in en ontving in de Voerenstraat het gerechtelijk lab, een verkeersdeskundige en een wetsdokter, die door het parket van Limburg gevorderd waren.

Uit het onderzoek op de plaats van de feiten bleek dat de aanrijding met een zwarte Volkswagen Tiguan gebeurde. Kort na middernacht vond de politie de zwaarbeschadigde auto aan op het kerkplein in Moelingen. De wagen werd in beslag genomen.

De eigenaar van de wagen, de 33-jarige verdachte, is omstreeks 1 uur meegenomen voor verhoor. De verdachte zou volgens de politie en het parket na de aanrijding nog met een witte bestelwagen met rode belettering opnieuw aan de plek van de aanrijding zijn geweest. Het lichaam werd overgebracht naar het forensisch centrum te Leuven voor inwendige schouwing in de loop van de dag.

Het onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval met vluchtmisdrijf wordt gevoerd door de lokale recherche van de politie van Voeren.  Eventuele getuigen kunnen zich nog melden bij de politie van Voeren op het telefoonnummer 04/381.99.99.