Carnavalsverkrachter ook in beroep veroordeeld

Medialaan
Een 26-jarige man uit Aalst is ook in beroep veroordeeld voor de verkrachting van een 19-jarig meisje tijdens Aalst Carnaval. Ondanks zijn ontkenning kreeg de man 3 jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

De feiten gebeurden op 17 februari 2015. De 19-jarige studente uit Ledegem, die op kot zat in Gent, bezocht met een aantal vrienden voor het eerst Aalst tijdens het carnavalsfeest. In de vroege ochtend raakte ze haar vrienden kwijt waarop ze de weg vroeg aan een passant. Die beloofde haar te begeleiden naar het station. Volgens het meisje trok hij haar in een steegje, waar hij haar verkrachtte. Maar de man uit Aalst beweert dat het meisje hem in het steegje trok en er spontaan en met toestemming seks had.

Later diende het meisje klacht in, en werden de beelden van de camera's aan het station van Aalst via het VTM-programma Faroek verspreid. Pas toen ging de jongen zich aangeven bij de politie, maar hij bleef volhouden dat het meisje instemde met de seks.

Hopelijk is de lijdensweg van mijn cliënte nu ten einde en kan de verwerking beginnen

Meester Scheerlinck

Opgelucht

In eerste aanleg kreeg de man 3 jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Ondanks zijn ontkenning, acht het hof ook nu de verkrachting bewezen en bevestigde het de straf.

Frank Scheerlinck, advocaat van het meisje, reageert opgelucht. "Hopelijk is de lijdensweg van mijn cliënte nu ten einde en kan de verwerking beginnen."