Carjackers slaan Maasmechelaar (66) hersenbloeding

Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.
Een 66-jarige Maasmechelaar is zaterdagnacht aangevallen door twee carjackers en liep daarbij verwondingen op aan het hoofd. De feiten gebeurden rond iets voor 1 uur 's nachts in de Windelsteenstraat aan de Poolse barak in Eisden.

Twee mannen benaderden de eigenaar van het voertuig op de parking en bedreigden hem met een vuurwapen. De Maasmechelaar kreeg daarbij een harde klap tegen het hoofd en verloor het bewustzijn. Van die gelegenheid maakte één dader gebruik om met het voertuig weg te rijden. Tijdens die vlucht werd een ander voertuig geraakt en beschadigd. De tweede dader nam te voet de vlucht en werd nog even achtervolgd door twee getuigen. Aan de Oude Baan konden ze de man niet meer bijhouden en verloren ze elk spoor. 

Het 66-jarige slachtoffer kwam weer bij bewustzijn, en werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Uit onderzoek bleek dat zijn oogkas gebroken is en dat hij een barstje in de schedel heeft. Op de scan zagen de dokters zelfs een kleine hersenbloeding. Het voertuig dat geseind stond werd zondagvoormiddag teruggevonden in de Bostulpstraat, een zijstraat van de Windelsteenstraat. Getuigen die iets verdachts gezien hebben worden verzocht zich te melden bij politie Lanaken-Maasmechelen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Buelens ransca

  Geef ons model wagen kleur en nummerplaat...Toenonze wagen gestolen was heeft een vrije radio direct aan alle luisteraars gevraagd mee uit te kijken 3uur later wist ik waar wagen was heeft dan nog 17dagen geduurd omdat hij op privaat parking stond en procureur het geen dringende zaak vond nadien was radio versterker speakers eruit en brandblusser leeg gespoten in wagen.wens de oudere man veel beterschap.

 • Jan Verstrepen

  Als ze de dader pakken zal de rechter hen veroordelen tot honderd maal schrijven, ik mag me niet laten pakken als ik een auto steel, dat geeft teveel werk aan de magistratuur. Criminelen hebben een vrijgeleide hier dank zij de open grens politiek van de slimmen van de EU.

 • lodewijk maesen

  tis ver gekomen...mens kon dood zijn....nul respect en niks bang om door politie of justitie gepakt te worden....tja...

 • Hedwig Jacobs

  In Venezuela zijn burgerwachten opgericht omdat de politie de criminaliteit niet meer onder controle krijgt, de burgerwachten hun enige bezigheid is iedereen te fouilleren die er verdacht uitziet en die op abnormale uren op straat loopt, als je ziet dat iedereen die niet zuiver op de graat is wapens draagt, kunnen we er misschien ook mee beginnen.En ja de burgerwachten zijn gewapend en dragen zelfs een mitrailleur op de schouders.