Cannabisplantage met 1.200 planten ontdekt in Molenbeek

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft de lokale politie Brussel West een professioneel uitgeruste cannabisplantage ontdekt en opgerold.

Die bestond uit ongeveer 1.200 planten en was uitgerust met hoogwaardige isolatiematerialen en een uitgebreid filtersysteem om de afgevoerde lucht te zuiveren en de kenmerkende cannabisgeur tot een minimum te beperken, meldt het Brusselse parket. De politie kwam de plantage op het spoor na een tip en ging poolshoogte nemen op de aangeduide locatie. Na een uitgebreid onderzoek rondom en in de opslagruimte stelden de agenten vast dat een deel van die opslagruimte afgesloten was met een kast. Achter die kast troffen de speurders een deur aan die toegang gaf tot een kleine technische ruimte en twee kamers waar cannabisplanten stonden. Een derde kamer met cannabisplanten werd aangetroffen op de zolderverdieping.

In totaal ging het om een 1.200-tal planten die allemaal in beslag genomen en vernield werden. Ook de hele technische installatie werd ontmanteld. Twee mensen werden opgepakt en ter beschikking gesteld van het Brusselse parket maar na verhoor vrijgelaten.