Cannabisdealer verbrandt drugsgeld per ongeluk in barbecue

Archiefbeeld
Shutterstock Archiefbeeld
Een 29-jarige Bruggeling heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor het dealen van 4 kilogram cannabis. Een deel van zijn drugsgeld raakte verbrand nadat hij het in de barbecue had verstopt. Het openbaar ministerie vorderde twee jaar cel en bijna 50.000 euro verbeurdverklaring.

Hans V. kwam dankzij een Dendermonds onderzoek in het vizier van de speurders. Uit dat dossier bleek dat twee Nederlanders regelmatig één kilo cannabis verkochten aan twee Belgische dealers. V. bracht de drugs sinds eind 2017 in Brugge en Blankenberge aan de man. Volgens het OM was de Bruggeling zelfs van plan om voortaan twee tot drie kilo cannabis aan te kopen.

Drugs naast babyvoeding

Zijn drugsgeld verstopte V. op allerhande plaatsen in zijn woning, tot zelfs in de barbecue. Blijkbaar was de beklaagde die schuilplaats vergeten, want de duizenden euro's raakten ernstig verbrand. Hans V. slaagde er via de Nationale Bank wel nog in om zijn geld te recupereren. Begin mei werd tijdens een huiszoeking op meerdere plaatsen drugs aangetroffen. "Hij verstopte de cannabis zelfs onder het park van zijn dochtertje en naast de babyvoeding in de kast", aldus procureur Lode Vandaele.

De verdediging benadrukte dat Hans V. zelf met een drugsprobleem kampt. "Hij rookte tot tien joints per dag en was tot vlak voor zijn arrestatie in behandeling voor zijn probleem", pleitte meester Mathieu Langerock. De advocaat drong aan op een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden.

De rechter doet op 4 oktober uitspraak.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carl Delahaye

  Zou hans V geen socialist zijn ? daar zijn toch specialisten in het verbranden van geld ?

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Een dure barbecue!!!!

 • Pierre vaneylen

  Had waarschijnlijk nog een jointje opgestoken, doch heeft nog "aanmaakpapier" genoeg. Licht verdiend, licht ontvlambaar.

 • sarrasca violetta

  Die advocaat heeft zijn naam niet gestolen Langerock

 • Marc Statham

  Geloof ik niks van ,alsof je dat niet ziet ,dat geld zit wel ergens verstopt.