Cannabis ter waarde van 1,5 miljoen euro (!) gevonden in gebouw in Luik

Archiefbeeld van een grote cannabisplantage ter illustratie.
BELGA Archiefbeeld van een grote cannabisplantage ter illustratie.
In een gebouw in Luik is gisteren bij een huiszoeking meer dan 150 kilo cannabis gevonden, met een marktwaarde van 1,5 miljoen euro. Dat heeft het parket van Luik deze namiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie over de inbeslagname.

De Luikse politie werd woensdag opgeroepen door lokale bewoners, die klaagden over een sterke cannabisgeur in de buurt. Na een onderzoek keerde de politie gisteren terug met de gerechtelijke brigade om een gebouw enkele straten verder te doorzoeken.

Het drie verdiepingen tellende gebouw bleek volledig gebruikt te worden voor cannabisteelt. De planten werden in zes zalen gekweekt, met in elk daarvan 100 planten. Op het moment van de inval waren tien Bulgaarse vrouwen de drugs aan het plukken, met nog slechts één zaal te gaan. Hun pluk van de planten in de andere vijf zalen was al goed voor 151 kilogram cannabis.

Naast de vrouwen waren ook drie mannen met de Albanese nationaliteit aanwezig in het gebouw. De 13 personen werden allemaal aangehouden, verhoord en deze ochtend voor de onderzoeksrechter gebracht.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gaston FOUBERT

  Ja jayse, en dan gaan de criminelen onder de prijs verkopen … Je moet alleen nog maar kijken naar medicatie of voedingssupplementen online tegenover de apotheken.

 • jayse abdul

  Ik weet hoe je kan vermijden dat er nog 1 enkele illegale plantage kan opgezet worden door criminelen. En die oplossing is heel simpel: legaliseren van zelfteelt cannabis. Mensen zijn niet dom, ze gaan geen 10€/g geven aan een plant die letterlijk overal op aarde kan groeien. Voor de mensen die te klein wonen voor een plant, zijn er de social clubs. Dat zijn vzw's die planten kweken in naam van hun leden. War on drugs kost veel geld, en levert geen resultaat. Legalisering treft criminelen hard

 • Dirk Hofstede

  Ik wist niet dat de cannabis zo duur was in Belgie. 150 kilo brengt hier in Nederland nu op dit moment hooguit 600.000 euro op.

 • Filip De Bakker

  Goed zo politie! Nultolerantie voor drugs.