Campeerders Dinant ziek geworden door norovirus

VTM Nieuws
De uitslag van de medische analyses die zijn uitgevoerd op de uitwerpselen van de ziek geworden kampeerders wijzen op de aanwezigheid van het norovirus. Dat heeft de stad Dinant bekendgemaakt. De besmetting gebeurde vorige zondag op Camping de Villatoile in Pont-à-Lesse bij Dinant.

Het norovirus leidt tot gastro-enteritis of reizigersdiarree en dat levert de symptomen op die zondag waarneembaar waren bij de ziek geworden personen. Dit virus wordt makkelijk doorgegeven via contact met mensen of voorwerpen die besmet zijn.

Volgens de stad Dinant was het dus voorbarig om te wijzen naar het water op de camping als oorzaak van de ziekte. De analyse van het Voedselagentschap FAVV moet daarover uitsluitsel brengen, maar de uitslag van dat onderzoek komt er zeker niet voor morgenavond.

Gisteren was wel al via de analyses van het Intercommunale Namuroise de Services Publics duidelijk geworden dat het water uit een natuurlijke bron op de camping niet proper was en dus niet drinkbaar was. De camping blijft intussen gesloten.