Cameraploeg VRT klemgereden en geprovoceerd aan gekraakt pand in Gent

Een groep mannen omsingelde de cameraploeg en nam een dreigende houding aan.
VRT Een groep mannen omsingelde de cameraploeg en nam een dreigende houding aan.
Toen een cameraploeg van de VRT vandaag poolshoogte wilde nemen bij het gekraakte pand op het Stapelplein in Gent, werden ze niet bepaald met open armen ontvangen door de groep Romazigeuners die er zijn intrek heeft genomen.

Toen de ploeg arriveerde om beelden te maken voor 'Het Journaal', werd hun busje klemgereden en werd het team duidelijk gemaakt dat ze niet welkom waren. Daarna volgden verschillende schunnige bewegingen en gebaren. Volgens de VRT spuwden enkele bewoners ook op hun wagen.

Gent kreeg de voorbije maanden al enkele keren met krakers te maken en kondigde eind september nog een actieplan tegen kraken aan. Maar daarvoor is een nieuw wettelijk kader nodig, dat nog niet van kracht is. Op 5 oktober keurde het federaal parlement de strafbaarheidsstelling van kraken goed, maar de wet is nog niet gepubliceerd in het Staatsblad. Volgens het kabinet Justitie verschijnt de nieuwe krakerswet “vermoedelijk” volgende week in het Staatsblad. Daarna duurt het nog tien dagen voor ze effectief van kracht wordt.

-
VRT -181 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roland De Smedt

  Na zo incompetentie in het beleid verschiet de linkse garde dat mensen zoals Donald Trump worden verkozen...

 • Chris Deckers

  7/7 en 24/24 posten aan de woningen van de Gentse meerderheid en toeslaan als er eentje zijn huis verlaat. Bingo en hij of zij komt er voorlopig niet meer in. Iedereen gelijk voor de wet. Met progressieven kom je een heel eind, zoveel is zeker. Toch al minstens van een hut in de Balkan tot in een huis in Gent.

 • Karine Roeland

  Mijn ouders hebben me opgevoed dat ik respect voor andermans eigendom moet hebben, zo heb ik mijn kinderen ook opgevoed. Blijkbaar hebben mijn kinderen en ik de verkeerde opvoeding gekregen.

 • jef vermeulen

  Omdat ik deze berichtgeving zo beu ben,heb ik Termont persoonlijk aangeschreven. Volgens hem mocht het huis gekraakt worden want het was niet bewoond. Ik ga dit weekend in Gent van deur tot deur en kijken naar een woning die mij aanstaat. Mijn dochter wil graag op kot. Ik ben echt niet van plan een kot te huren. Ik ga zo een pand gaan pakken. Vermoedelijk is dit mijn laatste bericht op dit forum want ik zal in de gevangenis zitten.

 • Jan Van Rompaey

  Ontsla het volledige schepencollege. Rood en groen gespuis.