Cambio opent ophaalpunt in Ekeren

Autodeelbedrijf Cambio heeft zijn eerste ophaalpunt in Ekeren geopend en is daarmee actief in alle Antwerpse districten behalve het afgelegen polderdistrict Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Cambio Antwerpen bestaat inmiddels tien jaar en telt 2.650 gebruikers, voor ruim 120 deelvoertuigen en 50 ophaalpunten. In de nabije toekomst wil het bedrijf zijn doelpubliek nog verbreden, onder meer door meer variatie te bieden op het vlak van voertuigtypes.

Cambio is vooral bekend van zijn kleine stadswagens, maar zijn Antwerpse gebruikers bestaan intussen toch al voor 30 procent uit gezinnen met kinderen, zo blijkt uit een bevraging. In de toekomst wil het bedrijf aangepaste formules ontwikkelen voor jonge chauffeurs (een "campustarief") en senioren, maar ook een grotere gezinswagen als voertuigtype introduceren. Ook het openen van ophaalpunten in Ekeren moet extra gebruikers lokken.

"We hopen dat we met de opening van deze en volgende nieuwe standplaatsen nog meer inwoners enthousiast kunnen maken", zegt Geert Gisquière van Cambio. "Ook binnen het kader van de geplande lage emissiezone kan autodelen voor heel wat inwoners ongetwijfeld een voordelig alternatief bieden."

"Om Antwerpen actief en bereikbaar te houden, moeten we kijken naar alternatieve vervoersmiddelen zoals autodelen", vindt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). "Een deelauto kan een perfect alternatief zijn voor mensen zonder eigen auto of voor gezinnen die af en toe een tweede auto gebruiken. Als stad hebben we samen met het district aangedrongen om ook de Ekerenaar toegang te geven tot dit alternatief." Ook elders in Antwerpen worden nog bijkomende locaties voor Cambio onderzocht.