Calvo: "N-VA is de vakbond van fraudeurs en grote vermogens"

vmma
Oppositiepartij Groen is er niet over te spreken dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zegt dat de effectentaks uit het Zomerakkoord juridisch niet overeind zal blijven. Volgens Kamerfractieleider Kristof Calvo saboteert Van Overtveldt "alles wat nog maar naar fiscale rechtvaardigheid ruikt", zo zei hij vandaag in VTM NIEUWS.

Calvo zegt dat er van het Zomerakkoord niet veel meer overblijft. "Je hebt eerst de chaos gehad rond de pensioenen, daar komt nu de discussie over de effectentaks bovenop. Dat was de trofee inzake fiscale rechtvaardigheid, maar eigenlijk een mini-maatregel. Nu zegt de minister van Financiën dat het niet gaat lukken".

De groene politicus zegt dat N-VA en Van Overtveldt maatregelen rond fiscale rechtvaadigheid op Belgisch en Europees niveau tegenhoudt. "Telkens is hij meer de saboteur dan de auteur, wat hij zou moeten zijn". "Wij zouden keihard zijn voor fiscale fraude en eerlijke bijdrages van grootste vermogens vragen en belastingen eerlijker maken, met verschuiving van arbeid naar grootste vermogens". N-VA werpt zich volgens Calvo steeds meer op als "de vakbond van de grote vermogens, de multinationals, zelfs van de fraudeurs. Kijk naar de schandalige afkoopwet".
74 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • frans Venloo

  En gelijk heeft hij. laat ons dus voor hem kiezen en dus voor groene belastingen . Nee dank U hoor voor mij deze keer VB en/of, PVDA en ik hoop dat er velen zullen zijn welke hun mening herzien om van deze prutsregering af te geraken na de verkiezingen.

 • Eddy Naert

  Calvo heeft gelijk de nva is een partij die opkomt voor de werkgevers en multinationals niet voor Jan met de pet die ieder centje moet omdraaien

 • M Haaren

  Groen en SPA hebben een groot bakkes, maar zelf alles jaren in de hand gewerkt, of waren zij de afgelopen jaren geen deel van een regering???

 • walter vermeulen

  calvo is groen vanj alouzie op al wat onderneemt hy is ondernemer van het profitariaat nog erger dan het rood moeten die belgie uit het slop halen?? dan zal hij tegen zijn kiezerkes te keer moeten gaan gaat hij betalen met het geld van doppers zieken fondsfroudeurs of steuntrekkers als er geen ondernemers meer zijn kan groen meschien beginnen ondernemen en de broodnodige belasting betalen. scheld maat verder mr calvo

 • stef

  Dat al die klagers hier eens een plaats buiten Belgie noemen waar ze liever zouden wonen .....