Calvo en Rzoska herverkozen als fractieleiders voor Groen

Archiefbeeld, Kristof Calvo (L), Meyrem Almaci (M) en Björn Rzoska (R).
BELGA Archiefbeeld, Kristof Calvo (L), Meyrem Almaci (M) en Björn Rzoska (R).
Björn Rzoska blijft fractieleider voor Groen in het Vlaams Parlement en Kristof Calvo blijft ook Groen-fractieleider in de Kamer. Dat hebben de Groen-fracties vandaag beslist. Zowel Rzoska als Calvo waren al fractieleider voor Groen sinds 2014. 

Groen-voorzitster Meyrem Almaci feliciteert haar twee fractieleiders: "Björn en Kristof hebben de nodige ervaring om de nieuwe fractie in het parlementair landschap wegwijs te maken. Met 28 parlementsleden, van wie 11 nieuwkomers, heeft Groen nog nooit zo veel verkozenen gehad." 

Beide fractieleiders behouden dus het vertrouwen. In de Vlaamse fractie waren er wel minstens twee andere kandidaturen, met name van Imade Annouri en Elisabeth Meuleman. Maar uiteindelijk mag Rzoska zichzelf opvolgen als fractieleider. Hij mag de 14-koppige fractie in het Vlaamse halfrond aansturen. 

Fractie

"Ik wil de Vlaamse fractie bedanken voor het vertrouwen", zegt Rzoska. "Met deze mix van nieuw talent, politieke ervaring en jarenlange expertise in het middenveld gaan we ervoor zorgen dat het Vlaamse beleid groener en socialer wordt dan de voorbije vijf jaar het geval was. Met deze sterke ploeg zijn we ook gewapend om een sterke stem te laten horen over samenleven en diversiteit."

En in de Kamer mag Kristo Calvo de Groen-fractie blijven aansturen. Ook hij reageert "heel blij" op het bevestigde vertrouwen. "Groen heeft een traditie van sterk parlementair werk. Met deze negen Kamerleden gaan we die traditie zeker kunnen verder zetten. Maar we gaan dat vooral hand in hand doen met onze collega's van Ecolo. Samen vormen we een fractie van 21, de grootste groene fractie ooit. Bruggenbouwers met ambitie, die rol gaan we volop opnemen.”




20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Vanden Berg

  De brulkikker van Groen met veel lawaai en weinig inhoud komt terug . We kunnen dus terug lachen in Villa Politica . Hoor hem graag bezig .Lijkt net zoals destijds Pipo de Clown en Mama Lou op de Vara in Nederland. We konden daar destijds als kind ook altijd goed om lachen .

 • Zjeppe Fierens

  Niet lang meer en Almaci kan haar boeltje pakken!

 • william Masson

  De kracht van de verandering en verbinding, vernieuwing bij Groen blijven roepen en tieren over surrealistische klimaatkul zonder éên correct cijfer. Je moet het natuurlijk in een groter beeld zien he , pffffffff he Calvo allen ,ahum, worden we er beter van juist ja.

 • jean pierre brunson

  wat moet die anders doen "gaan werken" dat woord kent hij niet ,weet zelfs niet dat het een werkwoord is

 • Peeters Freddy

  Armoe troef bij Groen, ging Calvo geen premier worden.