Cafévriend (24) bekent brutale moord op Yves (37)

Yves Van Oers had net zijn verjaardag gevierd toen hij vermoord werd.
Patrick Lefelon Yves Van Oers had net zijn verjaardag gevierd toen hij vermoord werd.
De 24-jarige verdachte van de gewelddadige moord in Ekeren die vandaag werd opgepakt en door de onderzoeksrechter werd verhoord, heeft bekentenissen afgelegd. Dat heeft het parket bevestigd. De 37-jarige Yves Van Oers kwam zaterdagnacht op brutale wijze om het leven en de politie gaat uit van een passionele daad.

Het parket bevestigt dat dankzij het uitstekende politiewerk gisterenavond een verdachte gearresteerd werd voor de moord op Yves. De 24-jarige man uit de omgeving van Ekeren werd vanochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Hij is een onbekende voor het gerecht. De verdachte ging tot bekentenissen over.  

De onderzoeksrechter besliste om hem verder aan te houden. In het belang van het onderzoek kan verder geen inhoudelijke informatie vrijgegeven worden.

Net verjaardag gevierd
De dader doorboorde met een lang keukenmes de keel van het slachtoffer. Yves Van Oers had enkele uren eerder zijn verjaardag gevierd en dronk naderhand een pint in café Den Treffer. De politie had sinds gisteravond de cafévriend met wie Yves het café rond 3 uur verliet, in het vizier.

Het was zijn moeder die Yves gisterenochtend dood aantrof. Een buurvrouw legt uit hoe dat gebeurde. "Yves was een sociale kerel die geregeld mensen op bezoek kreeg. Zaterdagnacht kwam hij met een tweede persoon rond 4 uur thuis. Tien minuten later hoorden wij een stevige dreun op de eerste verdieping. Daarna werd het stil. 's Morgens was de voordeur van ons woonblok niet in het slot getrokken. In de gang en op de trap waren er bloedvlekken. Dan nog waren wij niet verontrust. Misschien had een bewoner een bloedneus opgelopen."

Zondag ging in alle rust voorbij in de Konijnenberg. Verschillende bewoners waren met vakantie of trokken op daguitstap. Maandagmorgen kreeg een bovenbuurman toch argwaan. De dampkap bij Yves draaide al sinds zaterdagnacht op volle toeren. De man verwittigde de moeder van Yves. Samen gingen zij het appartement binnen en vonden de omgebrachte Yves in een plas bloed.