Caféruzie in Hoei ontaardt in anti-politierellen met 300 betrokkenen

De Grote Markt van Hoei.
Google Street View De Grote Markt van Hoei.
Bijna 300 relschoppers hebben vrijdagavond de boel op stelten gezet op de Grote Markt van Hoei (provincie Luik). Aanleiding was een vechtpartij in een café, maar dat ontaardde al snel in geweld tegen de politie, meldt het Luikse parket.

De lokale politie kwam vrijdagavond ter plaatse in een café op de Grote Markt van Hoei voor een vechtpartij, maar die escaleerde snel. Toen de agenten het etablissement afsloten, trokken de amokmakers naar het café ernaast, waar opnieuw onlusten uitbraken. 

Uiteindelijk ontaardde de situatie in relletjes waarbij bijna 300 mensen betrokken waren. Daarbij werden ook agenten aangevallen. Uiteindelijk kreeg de politie versterking van de collega's in Vottem, waarna alle cafés op de Grote Markt dicht gingen.

In totaal zijn vier mensen opgepakt, waarvan drie administratief. De vierde, een dertigjarige man, is gerechtelijk aangehouden voor slagen aan minstens twee agenten. De man werd eerder al veroordeeld voor onder meer slagen en verwondingen, zegt het parket van Luik. Het onderzoek naar de rellen loopt nog volop.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc de Wolf

  Vele mensen zitten op un tandvlees en dan is het minste voldoende om de zaak op stelten te zetten. Wie draagt hier de verantwoordelijkheid ?

 • Maurice Keukelaers

  Dit is wat ervan komt als er geen respect meer is voor gezag. En dat hebben we te danken aan onze pamperende justitie. Elke agressie tov ordediensten maar ook tov hulpverlenende diensten zou 5x zwaarder moeten bestraft worden.

 • Emile De Smedt

  Madame Declerque,als poltie bij rellen opgeroepen om zelf klappen te krijgen is het meer dan normaal kordaat en meppen uit te delen.Heeft hier niets te maken met hesjes nog escorteren.Ordehandhaving,en 300 wallebakken weerstaan kan niet met aaien of kusje.Wie heeft hekel aan politie?

 • Jan Paling

  Sommige mensen hebben zoveel sympathie voor ordeverstoorders, dat ze vergeten dat, zonder Openbare Orde, onze Maatschappij niet leefbaar is. Op de Politie meppen vinden ze leuk, dat komt toch neer op asociaal gedrag.

 • Rudolf Jacobs

  heb respect voor het werk van een agent of flik hoe je het ook noemen wil,maar ik heb al geregeld gezien dat zij het zijn die uitdagen ,en een haantjes gedrag vertonen,dus als zij kloppen klop ik gewoon terug,en wat dat schieten betreft ,mijn beste man,ik hoop dat dat zeker nooit gebeurd ,want dan is het hek van den dam,dat begrijp jezelf ook wel neem ik aan ,dat ik die uitleg niet moet gaan neerschrijven